Dobrodošli na Univerzi v Mariboru

​​​​​​

Univerza v Mariboru je druga največja in druga najstarejša univerza pri nas. Na njej študira okrog 14 000 študentov, zanje pa skrbi približno 1800 zaposlenih in zato nosi izredno pomembno vlogo v regiji. Je avtonomna, znanstveno-raziskovalna in izobraževalna ustanova, katere namen je odkrivanje znanja, skrb za znanje ter prenašanje znanja skozi vsepovezanost humanistike, družboslovja, tehnike, ekonomije, medicine, naravoslovja, prava, pedagoških ved in umetnosti v širšo družbeno skupnost.


Razvoj prvega slovenskega nanosatelita, ki bo poletel v vesolje; uspehi ekipe mariborskih študentov pri projektu Študentska formula; konstantni uspehi na mednarodnem študentskem tekmovanju inovativnosti, tehnoloških rešitev in razvoja Imagine Cup; prestižna nagrada Reimagine Education za projekt Demola - povezovanje študentov s konkretnimi težavami podjetij – ki je Univerzo v Mariboru postavila ob bok najboljšim univerzam; so le nekateri od odmevnejših uspehov predstavnikov Univerze v Mariboru, ki ponašajo dobro ime Univerze v Mariboru v svet.

 

S sposobnostmi naših ljudi, s povezovanjem znanja, raziskav in gospodarstva, s sodelovanjem lokalnih skupnosti in razvojnih deležnikov, želimo na več kot 40 let starem temelju znanja, povezati in realizirati razvojne potenciale na nivoju širše Vzhodne kohezijske regije. Tako smo se začeli intenzivno povezovati z vsemi akterji, to povezovanje pa se mora realizirati z razvojnimi pobudami in projekti, ki bodo prinesli realno dodano vrednost in rezultate.

 

Posebna pozornost, ki jo Univerza v Mariboru namenja prenosu znanja v gospodarstvo, je bila prepoznana tudi v mednarodnem okolju, saj je bila Univer​za v Mariboru na mednarodni lestvici ugledne revije Times ocenjena kot najboljša univerza v Sloveniji, kot tudi v širši regiji. Našo Univerzo so tudi študentje v letu 2014 nagradili s priznanjem za dobro počutje tujih študentov na visokošolskih inštitucijah. Prav tako smo izboljšali svoj položaj v nedavno objavljeni lestvici Webometrics, ki kaže na uspešnost delovanja univerze glede na njeno vključenost v spletni prostor.​​​

Urednik strani: Oddelek za odnose z javnostmi in promocijo
 Univerza v Mariboru, Slomškov trg 15, 2000 Maribor | +386 2 23 55 280 | rektorat@um.si | Davčna številka: SI 71674705 | Prijava