Preskoči na vsebino
Loader

ATHENA

Zapolni svoj svet

ATHENA

Zveza evropskih univerz ATHENA še naprej uspeva kot svetilnik sodelovanja in inovacij, saj združuje več kot 160.000 študentov in več kot 17.500 uslužbencev v devetih državah EU, vključno s petimi razširjenimi državami in eno ukrajinsko univerzo. Naša raznolikost odraža bogastvo evropskega visokošolskega in raziskovalnega prostora, kar nam omogoča, da globalno znanje prenesemo v lokalno uporabo ter spodbujamo regionalno konkurenčnost in rast. Z izkoriščanjem prednosti naših raznolikih članov želimo odpraviti tehnološki razkorak med Evropo in njenimi svetovnimi konkurenti, spodbujati vključujočo rast in zagovarjati družbeno odgovoren tehnološki razvoj.

ATHENA je zveza desetih članic (Hellenic Mediterranean University, Kijevski politehnični inštitut Igor Sikorsky, Univerza Maria Curie-Skłodowska v Lublinu, Politehnični inštitut Porto, Univerza v Mariboru, Univerza v Orléansu, Univerza v Salentu, Univerza v Siegenu, Univerza v Vigu in Vilnius Gediminas Technical University) ter dve visokošolski ustanovi kot pridruženi partnerji: Koroška univerza uporabnih znanosti in Državna politehnična univerza v Lvivu.

ATHENA – Advanced Technology Higher Education Network Alliance je zveza srednje velikih visokošolskih ustanov v devetih evropskih državah.

Uradna spletna stran

Novice

Zapri