Preskoči na vsebino
Loader

O UNIVERZI

Ustvari si prihodnost!

UM velja za uspešno znanstveno ustanovo, katere primarna naloga in vodilo je širjenje in plemenitenje znanja

Univerza v Mariboru, ustanovljena leta 1975, je s 17 fakultetami, Univerzitetno knjižnico Maribor in Študentskimi domovi druga največja in druga najstarejša univerza v Sloveniji z dolgo tradicijo. V teh letih se je razvila v uspešno znanstveno ustanovo, katere primarna naloga in sveto vodilo je širjenje in plemenitenje znanja. Hitro razvija nova področja delovanja, preizkuša nove metode študija in išče nove načine povezovanja s svojim okoljem.

Postati raziskovalna univerza je eden izmed prioritetnih ciljev

Interdisciplinarnost je visoko cenjena, saj njene fakultete pokrivajo naravoslovno-matematične, tehniške, medicinske, biotehniške, družboslovne in humanistične ter druge vede. Z ustvarjanjem delovnega okolja, ki vzpodbuja akademsko svobodo želi Univerza v Mariboru spodbuditi doseganje vrhunskih znanstvenih in umetniških dosežkov.

Zavedanje, da univerza smo ljudje, je prisotno na vseh ravneh izobraževanja in raziskovanja.

Posebna pozornost se posveča tudi vključevanju študentov v raziskovalno delo in v organe odločevanja ter povezovanju z gospodarstvom tako na področju prenosa znanja in tehnologije v prakso kot na področju povezovanja in mreženja študentov ter diplomantov z delodajalci v smislu prehoda na trg dela. Univerza v Mariboru je institucija, ki ponuja vrsto priložnosti za karierni razvoj. Diplomantke in diplomanti, raziskovalke in raziskovalci, profesorice in profesorji so uspešni na domačem in svetovnem odru.

Vse o aktualnem dogajanju na Univerzi v Mariboru si lahko ogledate v medijskem središču.
0
fakultet
0
vpisanih študentov
0
študijskih programov
0
mednarodnih študentov (13,77%)
Za uspešen prenos ustvarjenega znanja v okolje je nujno postaviti ustrezen model prenosa znanja v okviru inovacijskega ekosistema. Ta mora povezovati raziskovalce in njihove rezultate raziskav z uporabniki preko različnih učinkovitih načinov prenosa tehnologij in preko tega omogočiti doseganje želenih učinkov na širšo družbo. Pri tem pa hkrati zagotoviti tok znanja v vse smeri.
Prof. dr. Zdravko KAČIČ, rektor Univerze v Mariboru

Zapri