Preskoči na vsebino
Loader

Erasmus@home

Zapolni svoj svet

Erasmus@home

Tečaji tujih jezikov

Študentski svet Univerze v Mariboru v sodelovanju z mednarodno pisarno Univerze v Mariboru vsak semester organizira tečaje tujih jezikov za študente Univerze v Mariboru.

Na voljo so tečaji devetih tujih jezikov (angleščine, nemščine, španščine, japonščine, francoščine, ruščine, poljščine, češčine in turščine) različnih stopenj. Prijave so vsako leto odprte na začetku semestra, do določenega datuma ali zapolnitve mest.

 

Cena posameznega tečaja znaša 25,00 EUR. Po prijavi bo študent preko elektronske pošte prejel položnico, katere plačilo bo predpogoj za končno prijavo.

Tečaji so dolgi 30-ur. Potekali bodo 1 krat tedensko po 2 šolski uri, skupaj 15 tednov. Jezikovni tečaj francoščine bo 60-urni in bo potekal 1 krat tedensko po 2 šolski uri, skupaj 30 tednov.

Na jezikovne tečaje se lahko prijavijo študenti Univerze v Mariboru. Za posamezen tečaj je na voljo 20 mest. Študent se lahko prijavi le na en tečaj, v kolikor se prijavi na več tečajev, bodo vse njegove prijave zavržene.

Za vsa dodatna vprašanja se obrnite na naslov: tecaji.ssum@um.si.

Mentorstvo tujim študentom (Buddy)

Dragi bodoči mentor.

Predstavljamo vam naš Buddy program. Vsako leto v naše mesto na študij pride več kot 500 študentov iz tujine. Gre za mlade osebe, tvoje (in naše) vrstnike, ki so se odločili narediti pomemben korak – izkusiti življenje oz. študij v drugi državi. Moramo jim priznati, res so pogumni! Pravijo da sreča spremlja pogumne. 

In verjemite, vsak izmed njih je srečen in hvaležen za Buddy program in za vaš čas in energijo, ki jo vložite, da jim pomagate pri prvih korakih v našem mestu.

Verjamemo, da boste tudi vi od tega programa veliko odnesli – spoznali boste nove prijatelje, naučili se kako novo besedo v tujem jeziku, poskusili hrano in pijačo iz drugih držav, doživeli veliko nepozabnih trenutkov in se poleg še dobro zabavali. Tvojega buddy-a smo ti poskusili dodeliti glede na tvoje želje, ampak včasih to res ni možno. Vseeno verjamemo, da vas pričakuje nor semester!

Mentor lahko postaneš na vsakem začetku semestra. Ob prejemu kontaktnih podatkov Erasmus študentov, te prosimo, da si prebereš Buddy guide, ki ga boš dobil v priponki. V njem so zapisane vse dolžnosti in postopki, ki jih mora mentor poznati.

POLYGLOT CAFÉ

Se želite učiti tujih jezikov? Z naravnim govorcem, brezplačno? Pridružite se učenju tujih jezikov v okviru projekta POLYGLOT CAFÉ.

Univerzo v Mariboru vsako leto obišče veliko tujih študentov, ki želijo poučevati svoj materni jezik in širiti poznavanje svoje kulture. Vse te študente smo letos povezali v projekt POLYGLOT CAFÉ, kjer so na voljo vam, da vas brezplačno naučijo osnov tujega jezika »ob kavi«.

POLYGLOT CAFÉ poteka v manjših skupinah (do 5 študentov). Prav zato izkoristite odlično priložnost za pridobivanje jezikovnih znanj. S pomočjo naravnega govorca boste spoznali osnove jezika ter se hkrati spoprijateljili s svojo skupino!

KDAJ IN KJE?

Projekt poteka skozi zimski semester.

Online, »iz kavča« preko MS TEAMS ali drugega spletnega orodja. Zaradi trenutnih okoliščin bo projekt letos potekal na daljavo, kar pa je lahko za vas tudi dodatna motivacija, da se prijavite 😊.

KAJ LAHKO PRIDOBITE?

Jezikovna znanja in znanja o drugih kulturah, informacije o študiju in načinu življenja ter nova poznanstva in prijatelje.

V letošnjem letu se je bilo mogoče učiti arabskega, češkega, francoskega, grškega, hrvaškega, madžarskega, nemškega, poljskega, portugalskega, romunskega, slovaškega, španskega in turškega jezika.

Učenje tujih jezikov še nikoli ni bilo tako zabavno!

Zapri