Preskoči na vsebino
Loader

MEDIJSKO SREDIŠČE

Uspešno zaključen projekt FutureForge – teden inoviranja in kariernega ustvarjanja na Ekonomsko-poslovni fakulteti

Na Ekonomsko-poslovni fakulteti je od 15. do 19. aprila 2024 potekal teden inoviranja in kariernega ustvarjanja pod imenom FutureForge. Gre za nov karierni program fakultete, ki je namenjen krepitvi povezav med študenti, podjetji in drugimi ključnimi organizacijami.

4_DSCF4043

Projekt FutureForge je v tednu intenzivnega dogajanja združil štiri dogodke, katerih cilji so bili zagotoviti mreženje in povezovanje med študenti in poslovnim svetom ter povečanje zavedanja o pomenu praktičnih znanj in vpetosti fakultete v realno gospodarstvo.  

Prvi dan v tednu sta se vzporedno odvijala dva dogodka. Prvi je bil CareerMIX kot inovativna oblika kariernega sejma, na katerem se je intenzivno prepletal kadrovski potencial študentov EPF z izvrstnimi kariernimi priložnostmi, ki so jih v obliki projektnega sodelovanja, štipendiranja, zaposlitev in drugimi načini kariernega razvoja ponujala sodelujoča podjetja in druge organizacije. Drugi dogodek je bil PitchFEST, na katerem so se študenti na eni strani ter start-upi in uveljavljena podjetja na drugi strani skozi format hitrih 3-minutnih nastopov (pitchev) medsebojno predstavljali. S tem so vsi sodelujoči v zelo kratkem času pridobivali vpogled v priložnosti vzajemnega sodelovanja in izhodišča za nadaljnje pogovore. Dogodek je kot platforma predstavljal priložnost ambicioznim študentom za pridobitev študentskega dela, zaposlitve, projektnega sodelovanja ali uresničitev lastnih podjetniških idej, uveljavljenim in start-up podjetjem pa možnost prepoznavanja in angažiranja talentiranih študentov Ekonomsko-poslovne fakultete pri realizaciji smelih gospodarskih projektov. Ustvarjena je bila sproščena atmosfera, ki je spodbudila odprto komunikacijo in izmenjavo mnogih idej.

Od torka do četrtka so številna predavanja in nastopi strokovnjakov v okviru dogodka BizBuzz prinesli praktična znanja neposredno iz gospodarstva. Gostili smo vrsto managerjev in strokovnjakov iz različnih področij, ki so v času rednih predavanj študentom delili svoje izkušnje in nasvete, slednji pa so imeli priložnost pridobiti vpogled v aktualne poslovne prakse, slišati mnenja in nasvete strokovnjakov ter postavljati vprašanja o izzivih, ki so pomembni za njihovo uspešno kariero in podjetniško pot. Ta del tedna je bil bogat z delavnicami, seminarji in panelnimi razpravami, ki so jih študenti sprejeli z velikim navdušenjem.

Petkov dogodek – MediaMagnet Heckaton – je bil vrhunec tedna, saj je študentom ponudil konkretno izkušnjo reševanja poslovnih izzivov. Iz nabora mnogih na ta dogodek prijavljenih študentov, so bile oblikovane interdisciplinarne skupine, ki so bile skozi 6-urno delovanje izzvane v kreiranju in operacionalizaciji inovativnih rešitev za predstavljen konkreten in zelo kompleksen poslovni izziv medijske hiše VEČER. Sodelujoči so svoje zamisli razvijali v kreativnem in sproščenem okolju, nato pa jih na domiseln in učinkovit način predstavili managementu medijske hiše VEČER in ostalim članom ocenjevalne komisije. Kar 5 najboljših rešitev je direktor podjetja nagradil in povabil na obisk v podjetje, nekatere med njimi pa tudi na nadaljnje pogovore o oblikovanju strateških ciljev, ki bi jih v podjetju lahko zastavili na podlagi izbranih rešitev. Študenti so skozi ta dogodek imeli priložnost, da preizkusijo svoje znanje in veščine v resničnem okolju, kar je prineslo veliko zadovoljstva in hvaležnosti.

Foto: EPF

Projekt FutureForge je bil izjemno uspešen, saj je presegel že sicer ambiciozno zastavljene cilje. Vključil je več kot 40 podjetij, 25 predavateljev iz gospodarstva, 22 pitch prezentacij podjetij in študentov, ter več kot 800 študentov, ki so se aktivno udeležili različnih dogodkov. Medijska odmevnost (RTV in Večer) in prisotnost na družabnih omrežjih sta bili izjemni, kar potrjuje pomembnost projekta in njegovega učinka.

Celoten teden je bil prežet s pozitivno energijo, sproščenostjo in ustvarjalnostjo. V dogodkih, kjer je tako ali drugače potekalo tudi tekmovanje, je bilo prisotne tudi nekaj zdrave konkurenčnosti, ki je samo še dodatno spodbudila inoviranje in povezovanje, ob tem pa tudi velika mera zadovoljstva in hvaležnosti študentov, ki so v FutureForge prepoznali pomembno izkušnjo na svoji študijski poti. S takšnimi projekti EPF krepi svoje poslovne in kadrovske povezave ter utrjuje svoj položaj v poslovnem okolju.


Oznake


Kategorije

Datum

  • 24. Apr 2024

Deli z drugimi

Več novic

Zapri