Preskoči na vsebino
Loader

Nadgradnja raziskovalne infrastrukture RIUM

Raziskovanje za boljšo prihodnost

Nadgradnja raziskovalne infrastrukture RIUM

RIUM je neposredno potrjen projekt na podlagi poziva Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, ki sledi celostni viziji mednarodne konkurenčnosti raziskav, inovacij in tehnološkega razvoja v skladu s področji Strategije pametne specializacije Slovenije (S4).

Z naložbo v nadgradnjo raziskovalne infrastrukture (RIUM) ustvarjamo pogoje za uporabo najsodobnejše znanstvenoraziskovalne opreme po načelu odprtega dostopa za univerzitetne raziskovalce in druge raziskovalce, s ciljem opravljanja visokokakovostnega raziskovalnega dela, povečanja sodelovanja v razvojno-raziskovalnih projektih in širšega razvoja specifičnih kadrov, ob zagotavljanju široke dostopnosti za namene izobraževanja ter usposabljanja.

Osnovni podatki o operaciji:

  • Nadgradnja nacionalnih raziskovalnih infrastruktur − RIUM.
  • Vrednost sofinanciranja v višini 28.982.964,08 € z deležem 80 % prispevka Evropske unije iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in 20 % prispevka Republike Slovenije, Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.
  • Trajanje operacije v obdobju od 1. 10. 2019 do 30. 6. 2022.

V okviru projekta se izvaja nadgradnja raziskovalne infrastrukture na raziskovalnih področjih, ki imajo prebojni potencial ter podpirajo razvoj znanj, pomembnih za razvoj UM. Pri tem zaznavamo, da so potrebe raziskovalcev po znanstvenoraziskovalni opremi bistveno večje, zato predvidevamo nadgradnjo z investicijskima projektoma RIUM 2 in INNOVUM.

Razpoložljiva raziskovalna oprema RIUM

Napredni materiali in tehnologije

Napredni materiali in tehnologije

Preberi več
Zdravje in varna hrana

Zdravje in varna hrana

Preberi več
Pametni energetski in krožni sistemi

Pametni energetski in krožni sistemi

Preberi več

V okviru neopredmetenih sredstev je bil izveden nakup programskega orodja – National Instruments ASL+, LabVIEW in Multisim. Navedena licenčna programska oprema v sklopu projekta omogoča zajemanje in obdelavo različnih merilnih podatkov.

prof. dr. Zoran Ren

Maja Štiglic

Zapri