Preskoči na vsebino
Loader

Razpis za individualne študentske raziskovalne izzive UM

Raziskovanje za boljšo prihodnost

Razpis za individualne študentske raziskovalne izzive UM

Univerza v Mariboru je konec septembra 2023 objavila Razpis za individualne študentske raziskovalne izzive Univerze v Mariboru (IŠRI:UM) za študijsko leto 2023/2024. Do decembra 2023 se je na razpis prijavilo že 11 študentov in študentk. Zbiranje prijav za leto 2023/2024 je tako zaključeno.

V skladu z razvojnimi cilji znanstvenoraziskovalne dejavnosti Univerze v Mariboru 2023-2027 (RSF ZRD UM 2023-2027), med katere spada tudi spodbujanje vključevanja študentov v znanstvenoraziskovalno in projektno delo z razvojem inovativnih oblik sodelovanja, se želi spodbuditi vključevanje študentov v znanstvenoraziskovalno in projektno delo.

Individualni študentski raziskovalni izziv vključuje komponento mobilnosti. Namen razpisa je spodbujanje mobilnosti študentk in študentov s ciljem omogočiti pridobivanje mednarodnih izkušenj, izmenjavo znanja in sodelovanje v raziskovalnih dejavnostih na tujih univerzah. Mobilnost omogoča študentkam in študentom neposreden stik z mednarodnim znanstvenim okoljem, pridobivanje novega znanja in veščin ter krepitev njihovega raziskovalnega potenciala. Finančna spodbuda je tako namenjena financiranju stroškov mobilnosti, ki je sestavni del individualnega študentskega raziskovalnega izziva.

 

Študentka na prenosniku

Razpisna dokumentacija

Besedilo razpisa IŠRIUM
Obrazec 1_IŠRIUM and mobility plan
Obrazec 2_IŠRIUM and mobility report
Osnutek_Sporazum o dotaciji_IŠRIUM
Informativni izračun finančne dotacije_IŠRIUM
Predstavitev razpisa IŠRIUM 28.9.2023
Vprašanja in odgovori september 2023
Vprašanja in odgovori oktober 2023

Oddelek za raziskovalno in umetniško dejavnost/ Department for Research and Arts

  • Univerza v Mariboru | University of Maribor, Slomškov trg 15, 2000 Maribor, Slovenija
  • orud@um.si
Zapri