Prenos znanja in tehnologij

​​Univerza v Mariboru je tradicionalno vpeta ter uspešno prenaša znanja in tehnologije v gospodarsko in družbeno okolje.

Podporo aktivnostim raziskovalcem in študentom Univerze v Mariboru na področju prenosa znanja in tehnologij v sodelovanju z drugimi službami univerze izvaja Služba za prenos znanja in tehnologij, ki raziskovalcem in študentom Univerze v Mariboru zagotavlja pomoč pri zaščiti in komercializaciji njihovega strokovnega znanja, tehnologij in idej. Dejavnost Službe za prenos znanja in tehnologij tako pomembno prispeva k uresničevanju poslanstva Univerze v Mariboru, tj. prispevati k razvoju družbe, reševanju globalnih izzivov in gospodarskemu napredku v regiji in širšem okolju.
 
Služba za prenos znanja in tehnologij pomaga raziskovalcem in študentom Univerze v Mariboru pri doseganju večje prepoznavnosti in večjega učinka rezultatov raziskovalnega dela, ki sta čedalje pomembnejša dejavnika pri pridobivanju sredstev za financiranje raziskovalnega dela. 
 
Služba za prenos tehnologij je (namesto TehnoCentra Univerze v Mariboru) pristojna tudi za vodenje postopka prevzema službenih izumov na Univerzi v Mariboru. Na spodnjih povezavah se lahko seznanite z veljavnimi pravili in navodili Univerze v Mariboru na področju upravljanja s pravicami industrijske lastnine ter najdete vse potrebne informacije v zvezi s prijavo službenih izumov ter s prijavo izumov študentov in zunanjih sodelavcev.
 
Pravilnik o upravljanju s pravicami industrijske lastnine na UM

Navodila za izvajanje Pravilnika o upravljanju s pravicami IL na UM

Obrazec za prijavo službenih izumov na UM

Obrazec za prijavo izumov študentov in zunanjih sodelavcev UM

 
Kontakt:
Služba za prenos znanja in tehnologij,
Slomškov trg 15 (prostor K1),
2000 Maribor
e-pošta: tto@um.si

 
Aleš Zorc
e-pošta: ales.zorc@um.si

telefon: 02 2355 344 

Peter Alešnik
e-pošta: peter.alesnik@um.si

telefon: 02 2355 375 

Maja Sušec
e-pošta: maja.susec2@um.si

telefon: 02 2355 370 ​


Urednik strani: Oddelek za raziskovalno in umetniško dejavnost
 Univerza v Mariboru, Slomškov trg 15, 2000 Maribor | +386 2 23 55 280 | rektorat@um.si | Davčna številka: SI 71674705 | Prijava