Ekonomsko-poslovna fakulteta Univerze v Mariboru prejela prestižno mednarodno akreditacijo AACSB
Datum objave: 4. 05. 2018

AACSB-logo-accredited-vert-color-RGB (Small).jpg                           member epf 2018 (Small).jpg


Mednarodno akreditacijo podeljuje največje ameriško združenje poslovnih šol AACSB International—The Association to Advance Collegiate Schools of Business (AACSB), ki predstavlja sinonim za najvišji standard kakovosti v poslovnem izobraževanju že vse od leta 1916 dalje. ​Manj kot 5 % vseh poslovnih programov na svetu ima to akreditacijo.

 

S pridobljeno akreditacije AACSB je Ekonomsko-poslovna fakulteta Univerze v Mariboru potrdila, da je kakovost študijskih programov, ki se izvajajo na fakulteti, visoka, da so programi mednarodno konkurenčni, da je Ekonomsko-poslovna fakulteta Univerze v Mariboru odlična fakulteta.

 

AACSB akreditacija je standard najvišje kakovosti, ki podpira vpetost v okolje, inovacije in vpliv vseh deležnikov, zato je v postopku pridobitve akreditacije fakulteta morala izpolniti zahtevne akreditacijske standarde, akreditacijski komisiji pa pojasniti uresničevanje vizije: »EPF bo odlična, na nacionalni in širši evropski ravni priznana, v globalni svet vpeta, raziskovalno usmerjena ekonomsko-poslovna šola« in poslanstva: »EPF s povezovanjem raziskovanja in izobraževanja na področju ekonomskih in poslovnih ved prispeva k celostnemu razvoju posameznikov in se vključuje v razvoj gospodarstva in družbene skupnosti v nacionalnem in širšem evropskem okolju«.


Prestižna mednarodna akreditacija AACSB zagotavlja študentom EPF UM odlično izobrazbo na poslovnem in ekonomskem področju ter diplomo s še močnejšo mednarodno prepoznavnostjo, fakulteti pa omogoča vzpostavljanje novih mrež in mednarodnih partnerskih povezav z najboljšimi poslovnimi fakultetami na svetu.

 

Doseganje visoke kakovosti in nenehnega napredka v poslovnem izobraževanju, raziskovanju, prenos znanja s vplivom in vpetost v okolje pa ostaja vodilo delovanja fakultete pri uresničevanju njene vizije in poslanstva tudi v prihodnje.


»Akreditacija AACSB prepoznava institucije, ki so se izkazale z osredotočanjem na odličnost na vseh področjih, vključno s poučevanjem, raziskovanjem, razvojem študijskih programov in izobraževanjem študentov«, pojasnjuje Stephanie M. Bryant, izvršna podpredsednica in generalna direktorica za akreditacije pri AACSB International, in dodaja: »Čestitamo Ekonomsko-poslovni fakulteti Univerze v Mariboru in dekanici prof. dr. Lidiji Hauptman za pridobitev akreditacije kot tudi celotni ekipi Ekonomsko-poslovne fakultete – vključno s strokovnimi službami, pedagoškimi sodelavci, vodstvom, osebjem in študenti – za njihov prispevek pri doseganju tega priznanja«.​


Za več informacij o mednarodni akreditaciji AACSB obiščite spletni portal: aacsb.edu.​


akreditacija epf  2018 - Kopija.jpg 

Akreditacijska komisija in vodstvo EPF​


Foto: Arhiv EPF


Na sliki (od desne proti levi): Zdenka Ženko, Andreas Altmann, Erel Erdal, Lidija Hauptman, Andreja Lutar Skerbinjek, Franjo Mlinarič, Finley Graves, Monika Strauss, Dušan Jovanovič​

 Univerza v Mariboru, Slomškov trg 15, 2000 Maribor | +386 2 23 55 280 | rektorat@um.si | Davčna številka: SI 71674705 | Piškotki | Prijava