Preskoči na vsebino
Loader

MEDIJSKO SREDIŠČE

Univerza v Mariboru se pripravlja na razpis za podoktorske štipendije Marie Skłodowska-Curie

Podoktorske štipendije MSCA krepijo ustvarjalni in inovativni potencial raziskovalcev z doktoratom, ki želijo pridobiti nova znanja z naprednim usposabljanjem ter mednarodno, interdisciplinarno in medsektorsko mobilnostjo. Za podoktorske štipendije MSCA se lahko potegujejo odlični raziskovalci katere koli narodnosti.

MSCA_no_logo-emeeting_backdrop_v2_pink

Univerza v Mariboru kot bodoča gostiteljica z veseljem podpira mentorje in mentorice Univerze v Mariboru, ki želijo sprejeti podoktorske raziskovalke in raziskovalce iz raziskovalnih institucij izven Republike Slovenije oz. bodoče štipendistke in štipendiste MSCA-PF-2024. V ta namen pripravlja vrsto različnih delavnic in individualnih svetovanjih za uspešnost oddanih projektnih predlog na razpis MSCA-PF-2024 in hkrati izpostavlja s tem povezane dogodke Ministrstva za visoko šolstvo, znanost in inovacije, ki skupno sinergijo krepijo uspešnost prijaviteljic in prijaviteljev:

  • 29. april 2024

Rok za oddajo kratkih opisov projektnih predlogov s strani podoktorskih raziskovalcev izven RS skladno z objavljenimi napotki na spletni strani tukaj.

  • 20. maj 2024 med 10.00 in 15.00

Priprave na uspešno prijavo na javni razpis MSCA Postdoctoral Fellowships 2024

Dvorana Borisa Podrecce Univerze v Mariboru, Slomškov trg 15

Dr. Stojan Sorčan, nacionalni predstavnik in kontaktna točka za Obzorje Evropa MSCA na Ministrstvu za visoko šolstvo, znanost in inovacije RS.

Delavnica, ki bo potekala v slovenskem jeziku, je namenjena:

  • mentorjem Univerze v Mariboru,
  • podoktorskim raziskovalcem Univerze v Mariboru, ki bodo pripravljali projektne predloge z mentorji pri raziskovalnih organizacijah izven RS,
  • doktorskim študentom ob zaključku doktorskega študija, ki bodo pripravljali projektne predloge z mentorji pri raziskovalnih organizacijah izven RS,
  • ter drugim morebiti zainteresiranim zaposlenim Univerze v Mariboru.

Na delavnico je potrebno predhodno prijaviti tukaj.

Univerza v Mariboru za podoktorske raziskovalce, ki bodo do 29. aprila 2024 posredovali projektni predlog MSCA PF in njihove mentorje Univerze v Mariboru v nadaljevanju organizira tudi sledeče delavnice, ki bodo potekale v angleškem jeziku:

  • 7. maj 2024 med 9.00 in 14.00

Preparations for a successful application to the MSCA Postdoctoral Fellowships 2024 (MSCA-PF-2024) Call (v angleščini po MS Teams)

Dr. Stojan Sorčan, nacionalni predstavnik in kontaktna točka za Obzorje Evropa MSCA na Ministrstvu za visoko šolstvo, znanost in inovacije.

Več informacij najdete tukaj.

  •  17. maj 2024 med 9.00 in 14.00

Mastering the development of winning MSCA PF grant applications – The full recipe (MS Teams)

Dr Nikolaos Floratos, Key Innovations d.o.o., vodja programov usposabljanja.

Več informacij najdete tukaj.

  • Junij 2024, 1-2 uri, točen termin bo pravočasno objavljen

Mastering the development of winning MSCA PF grant applications – The full recipe: Follow up questions (MS Teams)

Dr Nikolaos Floratos, Key Innovations d.o.o., vodja programov usposabljanja.


Oznake


Več novic

Zapri