Preskoči na vsebino
Loader
en

MEDIJSKO SREDIŠČE

VSE NOVICE

Kategorije

Datum

  • 5. Dec 2022

Deli z drugimi

Študenti Fakultete za turizem zavzeli Brežice

Na zadnji novembrski dan so ulice Brežic in tamkajšnje predavalnice fakultete zavzeli študenti Fakultete za turizem Univerze v Mariboru.

FT Mix and Mingle

Odvil se je drugi tradicionalni t.i. Mix & Mingle Day, ko so se rednim brežiškim študentom pridružili njihovi kolegi, izredni študenti, ki študirajo po angleških programih na dislocirani enoti fakultete v Ljubljani, ter študenti, ki so trenutno v Brežicah na Erasmus izmenjavi. Kljub dežju je bil dan v znamenju vedrine, dobre volje, povezovanja in druženja študentov iz različnih koncev sveta.

Predavanja so potekala po ustaljenem urniku, a s to razliko, da so bila vsa v angleščini in za združene skupine rednih in izrednih študentov. Študenti so diskutirali o s turizmom povezanih temah in izmenjevali mnenja ter ozaveščali razlike v običajih, pristopih in razmišljanju drug drugega. Vzpostavila se je zares plodna učna dinamika in potrdila novi neformalni slogan Fakultete za turizem: “The more variety, the better society.”

V stavbi fakultete je dobro razpoložene študente pozdravil dekan, nato pa so se po predstavitvi možnosti študijskih izmenjav, ki jih omogoča program Erasmus+, odpravili na voden ogled kulturnega središča mesta, brežiškega gradu, in prenovljenega vodovodnega stolpa. Viteška dvorana z najlepšimi baročnimi poslikavami v Sloveniji in izjemni pogledi z  razgledne ploščadi vodovodnega stolpa so študente navdušili.

Brežiški MC Klub je pokal po šivih od živahnega direndaja, ko so se študenti v času kosila krepčali in pripravljali na vrhunec dneva, dolgo napovedovani ‘lov na zaklad.’ Ob znaku za start so se v mešanih skupinah pozno popoldne razkropili po mestu in s pomočjo spletne aplikacije odkrivali brežiške znamenitosti. Med drugim so raziskovali, kje je Jackie Chan daljnega leta 1986 snemal film Armour of God, in kako je Stojan Batič na spomeniku Punt in revolucija upodobil simboliko kmečkih uporov… Najhitrejše in najboljše tri ekipe so osvojile praktične nagrade, absolutni zmagovalci, ki so si posrečeno nadeli ime ‘Genious’, pa so prejeli tudi Mix & Mingle pokal. Prehodni pokal tradicionalnega dogodka Fakultete za turizem bo pri zmagovalni ekipi ostal do naslednjega Mix & Mingle dogodka, ki bo spomladi naslednje leto v Ljubljani.

Dan se je zaključil v odličnem vzdušju, s plesom in veseljem v brežiškem MC-ju, vse dokler se poln avtobus ljubljanskih študentov Fakultete za turizem ni odpravil nazaj proti Ljubljani.

Naj zaključimo z mislijo s pokala Mix & Mingle dneva: Tourism students from around the world: The more variety, the better society. Študenti Fakultete za turizem so na Mix & Mingle dogodku nedvomno dokazali, da to drži.


Oznake


Kategorije

Datum

  • 5. Dec 2022

Deli z drugimi

Več novic

Zapri