Preskoči na vsebino
Loader

MEDIJSKO SREDIŠČE

Prof. dr. dr. h.c. mult. Vesna Rijavec je prejela častni doktorat Univerze v Uppsali na Švedskem

Prof. dr. dr. h.c. mult. Vesna Rijavec, prodekanica za mednarodno dejavnost in promocijo, je v petek, 26. januarja 2024 prejela častni doktorat Univerze v Uppsali na Švedskem. Pred slavnostno podelitvijo častnega doktorata je imela prof. dr. dr. h.c. mult. Vesna Rijavec v četrtek 25. januarja 2024 predavanje z naslovom: Right to a Legal Remedy in the European Judicial Area.

Rijavec

Univerza v Uppsali spada med najstarejše univerze na svetu, ustanovljena je bila leta 1477. Je prva univerza na Švedskem, ki visoko kotira tudi v EU in je po vseh lestvicah med 100 najboljšimi na svetu. Med številnimi slavnimi profesorji in častnimi doktorji je mogoče izpostaviti Carla Linneusa, Andersa Celsiusa in Alfreda Nobla. Mnogi vidiki akademske kulture izvirajo iz Uppsale kot npr. delovanje študentov v bratovščinah, študentske bele kape in prapori.

Njihovi doktorji in profesorji pa nosijo črne polcilindre z znakom univerze. Akademske svečanosti so vsem izjemnega pomena, saj se zavedajo, kako pomembno je sodelovanje in dobra komunikacija za napredek vsakega posebej in vseh skupaj. Pravna fakulteta v Mariboru sodeluje s Pravno fakulteto Univerze v Uppsali že mnogo let pri raziskovalnih projektih EU v programih za civilno pravosodje, ki jih koordinira PF UM. Prav tako so se vezi stkale tudi ob drugih mednarodnih srečanjih, zlasti na področju civilnega procesnega in mednarodnega zasebnega prava.


Oznake


Več novic

Zapri