Preskoči na vsebino
Loader
en

MEDIJSKO SREDIŠČE

Mednarodni dan izobraževanja

»V znanju je moč.« In več znanja kot imamo, močnejši smo. Vodilo Univerze v Mariboru kot znanstvene in izobraževalne ustanove je širjenje in plemenitenje znanja.

24jan_MedDanIzobr_FB

Znanost, ki krepi in spodbuja razvoj ter družbeni napredek, se v prostorih 17 fakultet ob podpori visokošolskih učiteljic in učiteljev, sodelavk in sodelavcev prenaša na mlade in jih s tem pripravlja za uspešno vključitev v družbo in svet, ki se bo v prihodnosti soočal z vse kompleksnejšimi izzivi. Na Univerzi v Mariboru se trenutno izobražuje približno 14 000 študentk in študentov, od tega je približno 12 % mednarodnih!

V Sloveniji je sistem izobraževanja dostopen, vključujoč in urejen. Vendar pa povsod po svetu temu ni tako. Po podatkih UNESCA kar 244 milijonov otrok in mladih po svetu ni vključenih v šolanje, 771 milijonov odraslih pa ni pismenih. Pravica do izobraževanja, ki je ena od temeljnih človekovih pravic, je tako kršena. Generalna skupščina Združenih narodov je 24. januar razglasila za mednarodni dan izobraževanja, ki obeležuje vlogo izobraževanja za mir in razvoj. Peti mednarodni dan izobraževanja spremlja skupno geslo »Vlagajmo v ljudi, dajmo prednost izobraževanju«, ki poudarja pomen vlaganja v ljudi skozi vlaganje v izobraževanje, saj se bomo preko krepitve kakovosti izobraževalne dejavnosti, uspešneje spopadali s številnimi globalnimi izzivi. Preberite več v razširjeni objavi na moja.um.si.


Več novic

Zapri