Preskoči na vsebino
Loader

MEDIJSKO SREDIŠČE

Dva predstavnika Univerze v Mariboru prejemnika letošnjih Bedjaničevih nagrad

Na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani so že 53. podelili nagrade prof. dr. Vratislava Bedjaniča.

img_nagrade-95

Med tehniškimi strokovnjaki uveljavljene in priznane nagrade predstavljajo memorial prof. Vratislavu Bedjaniču-ustanovitelju in direktorju prve Iskrine tovarne Tela v Ljubljani. Nagrade za izjemna akademska dela s področij elektroenergetike in avtomatizacije, ki so bile osnovane z namenom, da se ohranja lik univerzitetnega učitelja in gospodarstvenika in hkrati tudi vzpodbuja diplomante, magistrante in doktorante v uporabno usmerjene raziskave s področja avtomatizacije, se podeljujejo od leta 1970 dalje. V triinpetdesetih letih podeljevanja je Nagrada pridobila ugledno prepoznavnost, povezano z imeni Iskre, ljubljanske in mariborske univerze ter Združenja slovenskih elektroenergetikov CIGRÉ-CIRED. Večina od nagrajencev so danes ugledni raziskovalci, univerzitetni profesorji, gospodarstveniki in strokovnjaki z mednarodnim ugledom v evropskih in svetovnih strokovnih združenjih.

Izjemna doktorska disertacija

Komisija za nagrade prof. dr. Vratislava Bedjaniča je za leto 2023 podelila nagrado za doktorsko disertacijo ter dve nagradi za pridobitev naslova magistra. Nagrado za doktorsko disertacijo je za nalogo z naslovom Brezžični prenos energije z dvojnim DD navitjem prejela dr. Nataša Prosen pod mentorstvom prof. dr. Mira Milanoviča s Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru.

Nagrada za naslov magistra

Nagrado za pridobitev naslova magistra pa je prejel Jaka Rober, mag. inž. el., s Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru, pod mentorstvom doc. dr. Miloša Bekovića in somentorstvom Leona Maruša za delo z naslovom Določitev potenciala prožnosti pri uporabnikih distribucijskega omrežja.


Oznake


Več novic

Zapri