Preskoči na vsebino
Loader

MEDIJSKO SREDIŠČE

VSE NOVICE

Kategorije

Datum

  • 23. Feb 2024

Deli z drugimi

Zaključila se je konferenca kulturne in tematske poti

Konferenco ''Kulturne in tematske poti – priložnosti in pasti pri ohranjanju nepremične kulturne dediščine '' je v okviru HEI-Transform projekta organizirala Fakulteta za turizem UM v sodelovanju z Inštitutom UL za trajnostno dediščino. Namenjena je bila srečanju predstavnikov Kulturnih poti Sveta Evrope v Slovenji in širšemu sistemu tematskih poti v Sloveniji.

Kulturne in tematske poti_Spela Spanzel_2

Slovenija vključuje kar 13 certificiranih Kulturnih poti Sveta Evrope, medtem ko je tematskih poti po pregledu Turistične zveze Slovenije celo okrog 700.

Dogodek je bil namenjen povezovanju in pogovoru o izzivih in priložnosti pri nadaljnjem razvoju kulturnih in tematskih poti. Udeleženci so v delavnici razmišljali o možnostih  povezovanja kulture in turizma ter poteh kot možnem ukrepu oživljanja opuščene kulturne dediščine.

Konferenca je potekala v okviru projekta HEI-TRANSFORM in gradi na vlogi Fakultete za turizem Univerze v Mariboru kot članici Mreže univerz za študije o kulturnih poteh v okviru programa Kulturnih poti Sveta Evrope.

 

Raziskovalni projekt Dediščina za vključujočo trajnostno preobrazbo – HEI-TRANSFORM je temeljna raziskava in hkrati akcijski korak, ki bo lahko osnova za pripravo podrobnejših prihodnjih smernic in konkretnih ukrepov za revitalizacijo območij opuščene dediščine in dediščine s trenutno neustrezno rabo.  Projekt vodi izr. prof. dr. Sonja Ifko, Fakulteta za arhitekturo Univerze v Ljubljani, in povezuje raziskovalce iz desetih raziskovalnih institucij v Sloveniji. Projekt financira Javna agencija za znanstvenoraziskovalno in inovacijsko dejavnost Republike Slovenije (ARIS), št. projekta J7-4641.


Oznake


Kategorije

Datum

  • 23. Feb 2024

Deli z drugimi

Več novic

Zapri