Preskoči na vsebino
Loader

MEDIJSKO SREDIŠČE

VSE NOVICE

Kategorije

Datum

  • 20. Jun 2022

Deli z drugimi

Zaključila se je 9. mednarodna poletna šola Fakultete za logistiko

Fakulteta za logistiko Univerze v Mariboru, ki ima sedež v Celju, je letos izvedla tradicionalno deveto mednarodno poletno šolo za področje logistike, ki je letos potekala pod naslovom »Nova realnost logistike: dostava z droni«.

IMG_5021

Mednarodna poletna šola za logistiko je namenjena dodiplomskim in podiplomskim študentom. Posebnost poletne šole je drugačen pristop k študiju, kjer udeleženci na podlagi študije primera spoznavajo najsodobnejša dognanja na področju logistike in oskrbovalnih verig.

Letošnje, ki je potekala med 12. in 18. junijem, se je udeležilo 26 študentov iz 13 držav od Poljske, Srbije, Severne Makedonije, Češke, Slovaške, Turčije, Kolumbije, Indonezije, Tunizije, Madžarske, Etiopije, Indije in Slovenije.

Osrednja tema so bili droni, predvsem njihova smotrnost za dostave v zadnji milji. Pri dostavi v zadnji milji je v zadnjem času porast rešitev, ki jih predstavljajo droni. Udeleženci so se seznanili tako z evropsko regulativo na področju poletov dronov kot tudi s konceptom U-space.

Letošnjo poletno šolo so organizirali v sodelovanju s Pošto Slovenije in podjetjem OneDrone, ki so udeležencem omogočili vpogled v praktično uporabo dronov in možnosti avtonomne vožnje ter jim omogočili tudi pilotiranje dronov.

Izjemno smo ponosni, da smo imeli tako pestro udeležbo letošnje poletne šole. Predvsem pa veseli dejstvo, da so udeleženci pripravili izjemno zaključne skupinske predstavitve, uživali v lepotah Slovenije ter sklenili prijateljstva, ki bodo trajala vse življenje.prof. dr. Maja Fošner, dekanica Fakultete za logistiko

Kategorije

Datum

  • 20. Jun 2022

Deli z drugimi

Več novic

Zapri