Preskoči na vsebino
Loader

MEDIJSKO SREDIŠČE

VSE NOVICE

Kategorije

Datum

  • 18. Jul 2023

Deli z drugimi

Wall Street Journal citiral prof. Toplaka

Wall Street Journal je objavil strokovno mnenje prof. dr. Jurija Toplak s Pravne fakultete UM o sodbi Evropskega sodišča človekovih pravic (ESČP) Caster Semenya proti Švici.

Naslovnica Wall Street

Prof dr. Jurij Toplak je bil 11. julja 2023 izpostavljen v članku v Wall Street Journal o pomembni zmagi južnoafriške tekačice Caster Semenya na Evropskem sodišču za človekove pravice.

Sodišče je odločilo, da je bila Semenya diskriminirana v svojem dolgoročnem boju proti omejitvam testosterona, ki jih je uvedla svetovna atletska zveza. Ta odločitev ne odpira nujno jasne poti za njeno vrnitev na tekmovanja in naslednji koraki ostajajo negotovi.

Prof. Toplak je v razpravo prispeval svoje strokovno znanje in izpostavil kompleksnost situacije. Poudaril je, da bi lahko primer, če švicarska vlada pritoži na odločitev, napredoval do ustne obravnave pred velikim senatom sodišča, a tak izid je izjemno redek.

Ta citat v pomembni svetovni publikaciji poudarja avtoriteto in vpliv prof. Toplaka na področju mednarodnega prava človekovih pravic. Ponosni smo na njegove stalne prispevke in vpliv na pomembna pravna vprašanja po vsem svetu.


Kategorije

Datum

  • 18. Jul 2023

Deli z drugimi

Več novic

Zapri