Preskoči na vsebino
Loader

MEDIJSKO SREDIŠČE

Vabljeni k udeležbi in predstavitvi raziskovalnega dela na simpozijih ISSS 2022 in HPTLC 2022

Vabljeni k udeležbi in predstavitvi raziskovalnega dela na mednarodnih simpozijih 26th International symposium on separation sciences in 25th International symposium for high-performance thin-layer chromatography.

young woman  with learning language during online courses using netbook

Kemijski inštitut v sodelovanju s Fakulteto za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Ljubljani ter Slovenskim kemijskim društvom organizira dva mednarodna simpozija: 26TH INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON SEPARATION SCIENCES  in 25TH INTERNATIONAL SYMPOSIUM FOR HIGH-PERFORMANCE THIN-LAYER CHROMATOGRAPHY, ki bosta potekala od 28. 6. – 1. 7. 2022 v Ljubljani. 

Na simpozijih bodo predstavljene različne tematike (https://isss2020.si/index.php/symposium/topics in https://hptlc2020.si/index.php/symposium/topics) povezane z raziskovanjem (separacijske tehnike, kromatografija v kombinaciji z masno spektrometrijo, kemometrija itd.) hrane, metabolomiko, iskanjem biomarkerjev za različne bolezni, odkrivanjem novih zdravilnih učinkovin in okoljskimi raziskavami, ki so zanimive tudi za profesorje in študente fakultet Univerze v Mariboru (Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo, Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede, Fakulteta za naravoslovje in matematiko, Fakulteta za strojništvo, Fakulteta za zdravstvene vede, Medicinska fakulteta…). 

K udeležbi in predstavitvi raziskovalnega dela vabimo tako profesorje kot študente. Za doktorske študente bo poleg predstavitve posterjev možna tudi ustna predstavitev (Oral presentation – young researcher). Verjamemo, da je udeležba na mednarodnem simpoziju dobra priložnost za študente vseh stopenj, da predstavijo svoje raziskave (doktorske, magistrske, diplomske) in spoznavajo druge znanstvenike in njihovo delo ter navežejo stik s potencialnimi partnerji tako raziskovalnimi kot industrijskimi.

Za več informacij, se lahko obrnete na maja.bensa@student.um.si ali pišete na info@isss2020.si ali info@hptlc2020.si.


Kategorije

Datum

  • 4. Apr 2022

Deli z drugimi

Več novic

Zapri