Preskoči na vsebino
Loader
en

MEDIJSKO SREDIŠČE

VSE NOVICE

Kategorije

Datum

  • 24. Maj 2021

Deli z drugimi

Vabljeni k nominaciji Kongresnih ambasadorjev Slovenije 2021

Slovenija ima v mednarodnem znanstveno-strokovnem, poslovnem in športnem okolju zelo dober ugled. Številni posamezniki na članicah Univerze v Mariboru ta ugled dvigujejo tudi z organizacijo mednarodnih strokovnih dogodkov, kongresov in srečanj.   Na pobudo Kongresnega urada Slovenije (KUS)...

Slovenija ima v mednarodnem znanstveno-strokovnem, poslovnem in športnem okolju zelo dober ugled. Številni posamezniki na članicah Univerze v Mariboru ta ugled dvigujejo tudi z organizacijo mednarodnih strokovnih dogodkov, kongresov in srečanj.

Na pobudo Kongresnega urada Slovenije (KUS), ob podpori Slovenske turistične organizacije (STO) in v sodelovanju s Kongresnim uradom pri Turizmu Ljubljana (KUL) in partnerji projekta, je v letu 2019 nastal Slovenski ambasadorski program (SAP), ki organizatorjem mednarodnih dogodkov skuša pomagati pri pridobivanju, organizaciji in izvedbi tovrstnih dogodkov v Sloveniji.

V zadnjem letu in pol smo bili priča številnim omejitvam in spremembam pri načrtovanju mednarodnih dogodkov. Tako ponudniki kot organizatorji so se bili primorani prilagoditi in skupaj iskati rešitve pri organizaciji znanstveno-strokovnih dogodkov.

Vabljeni k nominaciji Kongresnega ambasadorja/ambasadorke Slovenije za leto 2021 (npr. profesorja, raziskovalca, znanstvenega delavca,… zaposlenega na članici UM), ki je v Sloveniji (na članici, v katerem od kongresnih centrov,…) organiziral strokovno ali znanstveno-raziskovalno mednarodno srečanje z najmanj 100 udeleženci, v obdobju 2018-2019 in je bila vsaj polovica udeležencev iz tujine. Prednost bodo imeli kandidati, ki so organizirali strokovne dogodke regionalnih, evropskih in mednarodnih / svetovnih združenj in so v eno od destinacij v Sloveniji pripeljali čim višjo mednarodno udeležbo ali pa so bili dogodki izrednega mednarodnega pomena.

Prav tako, se lahko prijavijo posamezniki, ki so v letu 2020 organizirali znanstveno-strokovni dogodek, ki je bil prvotno načrtovan v živo v letu 2020, vendar je zaradi razglasitve epidemije COVID-19 izvedba potekala v spletnem formatu. Upoštevajo se znanstveno-strokovni dogodki z minimalno 200 udeleženci – od tega vsaj polovica iz tujine, ki so zaradi izbruha epidemije COVID-19 potekali hibridno, spletno ali virtualno v letu 2020. Prednost imajo dogodki regionalnih, evropskih in mednarodnih / svetovnih združenj, ki so znatnega mednarodnega pomena za razvoj stroke.

Spletni obrazec za prijavo je na voljoTUKAJ. 

Lani je na spletni prireditvi, ki je potekala 30. novembra v studiju na Gospodarskem razstavišču, častni naziv Kongresni ambasador / ambasadorka Slovenije bil podeljen 25 zaslužnim posameznikom.Med njimi dve predstavnici Univerze v Mariboru.

Več informacij o Slovenskem ambasadorskem programu (SAP) je na voljo naspletni strani projekta, kjer najdete tudipredstavitev vseh dosedanjih prejemnikov naziva invideo predstavitve obeh dogodkov.

Rok za oddajo prijavnic je 31. julij 2021.

Podelitev priznanj Kongresni ambasador/ambasadorka Slovenije za leto 2021 bo predvidoma 18. novembra 2021.


Kategorije

Datum

  • 24. Maj 2021

Deli z drugimi

Več novic

Zapri