Preskoči na vsebino
Loader

MEDIJSKO SREDIŠČE

Vabilo na okroglo mizo Ženske na vodilnih položajih

Evropska univerza ATHENA organizira spletno okroglo mizo z ženskami na najvišjih znanstvenih ali vodstvenih položajih, ki bo potekala na mednarodni dan žena, 8. marca ob 16. uri.

FB + logo

Glede na evropsko strategijo za univerze ostaja na nekaterih študijskih in raziskovalnih področjih ter na vodilnih položajih na univerzah še vedno velika vrzel med spoloma. Ravnovesje med spoloma se znižuje z daljšim stažem med vodji visokošolskih ustanov, kjer ženske zasedajo nekaj manj kot 24 % teh položajev v EU-27.

Vztrajna spolna pristranskost prepogosto ovira proces učenja, ki je v središču poti do vodilnih položajev. Organizacije nehote spodkopavajo ta proces, ko ženskam svetujejo, naj aktivno iščejo vodstvene vloge, ne da bi hkrati obravnavale politike in prakse, ki sporočajo neskladje med tem, kako se ženske vidijo, ter lastnostmi in izkušnjami, ki jih ljudje običajno povezujejo z vodji. Tradicionalni programi izobraževanja za vodje z visokim potencialom, mentorstva in voditeljstva so nujni, vendar nezadostni. Na okrogli mizi bodo tako naslovljeni poklicni izzivi žensk in možne strategije za premagovanje teh izzivov.

Podatki o udeleženkah okrogle mize in dodatne informacije so na voljo na spletni strani Women in Leadership Round Table.

Prijava na okroglo mizo je na voljo na preko spletnega obrazca.

Vabljeni!


Oznake


Več novic

Zapri