Preskoči na vsebino
Loader

MEDIJSKO SREDIŠČE

Uspešno zaključena 10. mednarodna poletna šola na celjski Fakulteti za logistiko

Fakulteta za logistiko Univerze v Mariboru je med 28. avgustom in 5. septembrom 2023 v Celju uspešno izvedla že 10. mednarodno poletno šolo pod naslovom "Sustainable Travel: Re-defining the World of Travel".  

IMG_9420

Letošnja poletna šola je ponudila poglobljen vpogled v logistični vidik trajnostnega potovanja. V njej je sodelovalo 23 udeležencev iz 8 evropskih univerz in kar 14 različnih držav, vključno z Etiopijo, Grčijo, Hrvaško, Indijo, Srbijo, Iranom, Češko, Poljsko, Romunijo, Portugalsko, Angolo, Indonezijo, Slovaško in Slovenijo.

Udeleženci so v okviru dveh predmetov ‘Trajnostni vidiki potovanj’ in ‘Poslovni model razpršenega hotele’ pridobili nove kompetence in znanja, predvsem pa stkali nova poznanstva.

Trajnostni razvoj v osrednji vlogi: reševanje poplavno prizadetih slovenskih destinacij

Program je bil še posebej pomenljiv, saj so se udeleženci v okviru tekmovanja v študijah primerov osredotočili na ključne izzive trajnostnega razvoja.

V prvem delu tekmovanja so študenti raziskovali marketinške strategije za prepričanje arhetipa netrajnostno naravnanega turista, znanega kot gospod ‘Klimko Netrajnostnik’. Načrtovanje trajnostnih turističnih izdelkov je bil osrednji izziv te faze.

V drugem delu tekmovanja so se študenti osredotočili na trajnostno mobilnost. Tukaj so skupine prejele resnične izzive, saj je vsaka od njih dobila eno od slovenskih destinacij, ki so bile avgusta najbolj prizadete zaradi poplav – Mozirje, Ljubno, Nazarje, Luče, Črna na Koroškem in Mežica. Udeleženci so tako preučevali načine za najbolj trajnostne oblike potovanja v te destinacije in znotraj njih.

V tretjem in zaključnem delu so se študenti posvetili ustanovitvi poslovnega modela razpršenega hotela. Cilj je bil razviti rešitve, ki bogatijo trajnostno ponudbo izbranih destinacij.

Študenti so z uspešnim reševanjem teh kompleksnih izzivov znova pokazali, kako je mogoče združiti teorijo in prakso v prizadevanjih za bolj trajnostno prihodnost.

Dekanica fakultete prof. dr. Maja Fošner je v zaključku poudarila: »z zaključkom že desete mednarodne poletne šole nismo zabeležili zgolj še enega uspešno zaključenega dogodka, temveč smo postavili nov standard za to, kako se mednarodno sodelovanje in trajnostni razvoj ne le združujeta, ampak medsebojno krepita. To ni zgolj dokaz naše zavezanosti izobraževanju, ampak odmevna izjava o tem, kakšen svet želimo soustvarjati za prihodnje generacije«.


Oznake


Kategorije

Datum

  • 8. Sep 2023

Deli z drugimi

Več novic

Zapri