Preskoči na vsebino
Loader
en

MEDIJSKO SREDIŠČE

VSE NOVICE

Kategorije

Datum

  • 31. Avg 2021

Deli z drugimi

Uspešne poletne Počitniške šole Akademije FERI

​Tradicionalne počitniške šole prinašajo osnovnošolcem in srednješolcem privlačne ter zanimive vsebine s področij elektrotehnike, računalništva, informatike in telekomunikacij.   Na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru so tik pred koncem poletn...

​Tradicionalne počitniške šole prinašajo osnovnošolcem in srednješolcem privlačne ter zanimive vsebine s področij elektrotehnike, računalništva, informatike in telekomunikacij.

Na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru so tik pred koncem poletnih počitnic nova znanja znova pridobivali osnovnošolci in srednješolci. Tradicionalne brezplačne Počitniške šole Akademije FERI so več kot 50 udeležencev navdušile z uporabnimi, aktualnimi in privlačnimi tehničnimi vsebinami.

Na FERI že vrsto let, poleg rednih dodiplomskih, magistrskih in doktorskih programov, mnoga znanja širijo v Akademiji FERI, kjer skozi vse leto pripravljajo aktualne in privlačne vsebine za najrazličnejše skupine udeležencev. Med 23. in 27. avgustom so tako za osnovnošolce in srednješolce ponovno pripravili brezplačne počitniške šole, in sicer šest tematsko različnih delavnic. Na fakulteti so še posebej veseli in ponosni, da jim je kljub trenutnim razmeram program brez težav in ob upoštevanju vseh ukrepov uspelo izpeljati v živo na fakulteti. »Razvoj in prihodnost Slovenije temeljita na znanju in sodelovanju, zato na FERI mladim omogočamo stik s področji STEM, za katera vlada veliko zanimanje, a jim med šolanjem ni posvečenega dovolj časa,« pojasnjuje prodekan za izobraževalno dejavnost doc. dr. Boštjan Vlaovič in dodaja, da želijo v prihodnje ponuditi še več tovrstnih vsebin, kljub izzivom, ki jih prinaša organizacija aktivnosti v času spreminjajočih se ukrepov.

​Udeleženci so bili zadovoljni, da so zadnje dneve počitnic preživeli na malce drugačen način ter spoznali nove prijatelje iz drugih šol in krajev. »Delavnica, ki sem jo obiskovala, je bila zelo zanimiva, poučna in tudi zabavna. Naučila sem se veliko novega in upam, da boste takšne aktivnosti organizirali tudi v prihodnje, saj se z veseljem vrnem,« je povedala ena izmed udeleženk. Večina osnovnošolcev in srednješolcev si je želela, da bi počitniške šole trajale dlje, kot le tri dni, povedali pa so tudi, da bi jim bilo žal, če ne bi prišli.  Tudi odzivi staršev so bili zelo pozitivni. »V zadnjih mesecih so bili učenci prikrajšani za marsikaj, zato je še toliko bolj pohvalno, da ste delavnice izpeljali. Mojemu sinu Klemnu je bilo pri vas zelo všeč in z veseljem se bo vrnil prihodnje leto,« je povedala Metka Kozar.

Fotografije iz Poletne počitniške šole Akademije FERI najdete tukaj.
Video iz Poletne počitniške šole Akademije FERI je dostopen na tej povezavi.


Kategorije

Datum

  • 31. Avg 2021

Deli z drugimi

Več novic

Zapri