Preskoči na vsebino
Loader

MEDIJSKO SREDIŠČE

Uspešna izvedba delavnice: Celovito preverjanje popolnosti prijav od evalvacijskih kriterijev do administrativno tehničnih vsebin

V četrtek, 30. 11. 2023, je v dvorani Južni stolp na Univerzi v Mariboru potekala delavnica z naslovom Celovito preverjanje popolnosti prijav od evalvacijskih kriterijev do administrativno tehničnih vsebin: Praktično preverjanje ustreznosti prijav na razpise ukrepov Marie Skłodowska-Curie, podoktorske štipendije (MSCA-PF-2024) v luči evalvacijskih kriterijev.

Slika 3

Delavnico je Univerza v Mariboru organizirala v sodelovanju z Ministrstvom za visoko šolstvo, znanost in inovacije (MVZI). Gre za tretjo delavnico iz niza tridnevnih delavnic za strokovne sodelavce, ki so se pričele izvajati junija 2023.

Po uvodnem nagovoru prorektorja red. prof. dr. Deana Korošaka, je dr. Stojan Sorčan, nacionalni predstavnik in kontaktna točka za Obzorje Evropa MSCA, predstavil praktične napotke pri administrativnem pregledu projektnih predlogov.

Strokovni sodelavci so na podlagi preteklih projektnih prijav, priročnika MSCA PF Handbook in povzetka recenzentskih ocen pregledovali prednosti in slabosti zapisov poglavij iz različnih projektnih predlogov za tri kriterije, in sicer Excellence, Impact in Implementation.

Razvijali in krepili so znanja in veščine, ki so potrebna pri svetovanju prijaviteljem za izboljšanje kakovosti oddanih prijav na osnovi preverjanja skladnosti vsebine glede na evalvacijske kriterije ocenjevanja (‘pre-screening’ prijav) na razpisih Obzorje Evropa, MSCA podoktorske štipendije. 

Vse dodatne informacije v zvezi z razpisom Marie Skłodowska-Curie – podoktorske štipendije (HORIZON-MSCA-2024-PF-01-01), ki bo objavljen 10. aprila 2024 z rokom za prijavo 11. septembra 2024, najdete na zgornji povezavi.

Institucionalno podporo nudi Oddelek za raziskovalno in umetniško dejavnost UM.


Več novic

Zapri