Preskoči na vsebino
Loader
en

MEDIJSKO SREDIŠČE

VSE NOVICE

Kategorije

Datum

  • 12. Maj 2022

Deli z drugimi

Upravljanje s podatki in deljenje podatkov preko repozitorijev nacionalne infrastrukture odprtega dostopa

Slovensko predstavništvo NI4OS-Europe v sodelovanju z Univerzo v Mariboru 23. maja 2022 organizira izobraževanje Upravljanje s podatki in deljenje podatkov preko repozitorijev nacionalne infrastrukture odprtega dostopa.

Grafika vabilo

Upravljanje s podatki predstavlja velik izziv, saj je potrebno vzpostaviti proces, ki zagotavlja ustrezno kvaliteto, najdljivost, dosegljivost in ponovno uporabljivost teh podatkov. Na izobraževanju bo na praktičnih primerih predstavljeno, kako se lotiti priprave podatkov, kako jih dokumentirati in objaviti v repozitorijih nacionalne infrastrukture odprtega dostopa. Spoznali pa boste tudi prednosti ponovne uporabe velepodatkov v HPC okolju.

Izobraževanje bomo izvedli v štirih šolskih urah. V prvem delu se bomo spoznali z upravljanjem s podatki, drugi del pa bo namenjen vstavljanju podatkovnih naborov v repozitorije nacionalne infrastrukture odprtega dostopa.

Program izobraževanja:

10:00–12:00

Upravljanje s podatki

Sodelujoči se bodo spoznali z vrstami in tipi podatkov, življenjskim ciklom podatkov in delom s podatki v skladu z načeli FAIR ter s pripravo načrta za upravljanje s podatki.

12:00–13:00

Odmor

13:00–15:00

Deljenje podatkov preko repozitorijev nacionalne infrastrukture odprtega dostopa

Sodelujoči bodo na testnem repozitoriju spoznali, kako vstaviti podatkovni nabor v enega od repozitorijev nacionalne infrastrukture odprtega dostopa.

Izobraževanje bo potekalo v ponedeljek, 23. maja 2022, preko videokonferenčnega sistema MS Teams. Povezavo do videokonference boste prejeli na elektronski naslov, ki ga boste navedli ob predhodni registraciji.


Oznake


Kategorije

Datum

  • 12. Maj 2022

Deli z drugimi

Več novic

Zapri