Preskoči na vsebino
Loader

MEDIJSKO SREDIŠČE

Univerzitetna knjižnica Maribor organizira testni dostop do dveh novih informacijskih orodij založbe Elsevier

Univerzitetna knjižnica Maribor organizira testni dostop do dveh informacijskih orodij, ki jih ponuja založba Elsevier.

E-book library concept with laptop computer and books

Scival

je spletna analitična rešitev, zasnovana za pomoč raziskovalcem in institucijam pri spremljanju, merjenju in vizualizaciji njihove raziskovalne uspešnosti, primerjanju z drugimi, razvoju strateških partnerstev, prepoznavanju in analiziranju novih, nastajajočih trendov na področju raziskav in financiranja ter ustvarjanju edinstveno prilagojenih, avtomatiziranih poročil.

Ob standardnem pogoju (dostop znotraj omrežja UM ali s pomočjo oddaljenega dostopa) je za uporabo potrebna še dodatna avtentikacija – osebni “Elsevierjev“ profil. Tega si je mogoče urediti v okviru ScienceDirecta ali Scopusa, lahko pa se registriramo tudi v samem orodju Scival.

Ob prijavi v aplikacijo nato v zgornjem desnem kotu aplikacije kliknemo na SignIn in se prijavimo z Elsevierjevim osebnim profilom.

Na voljo so tudi dodatne informacije in gradivo o uporabi aplikacije.

 

Funding Institutional

je iskalnik, ki pomaga najti in analizirati možnosti financiranja raziskovalnih projektov. Zagotavlja možnost celovitega pregleda svetovnih virov financiranja projektov, vključno z državnimi subvencijami, zasebnimi fundacijami in sponzorstvi podjetij. Uporabnikom omogoča spremljanje trendov financiranja, prepoznavanje potencialnih sodelavcev in ustvarjanje opozoril po meri.

Način dostopa je odvisen od tega, ali do orodja dostopamo znotraj univerzitetnega omrežja ali zunaj njega.

Če dostopamo znotraj omrežja UM, se avtoriziramo z osebnim “Elsevierjevim“ profilom. Tega si lahko uredimo v okviru ScienceDirecta ali Scopusa ali pa se registriramo v samem orodju Funding Institutional. Ob prijavi v aplikacijo nato v zgornjem desnem kotu aplikacije kliknemo na SignIn in se prijavimo z Elsevierjevim osebnim profilom.

Za dostop do Funding Institutional zunaj omrežja UM je potrebno osebni Elsevierjev profil dodatno registrirati s posebnim avtorizacijskim postopkom. Potencialne interesente vabimo, da pošljejo zahtevek iz univerzitetne elektronske pošte na e-naslov bojan.ostir@um.si.

Na voljo so tudi dodatne informacije in gradivo o uporabi aplikacije.

Testiranje obeh e-virov traja do 17. junija 2023.

Vstopne povezave vseh trenutnih testnih dostopov do e-virov najdete na: https://ukm.um.si/e-viri-v-testiranju.

Vaša mnenja in odzive glede testiranj pošljite na e-naslov bojan.ostir@um.si.


Oznake


Kategorije

Datum

  • 23. Maj 2023

Deli z drugimi

Več novic

Zapri