Preskoči na vsebino
Loader
en

MEDIJSKO SREDIŠČE

VSE NOVICE

Kategorije

Datum

  • 13. Nov 2020

Deli z drugimi

Univerza v Mariboru se bo predstavila na virtualnem kariernem sejmu

​Virtualni karierni sejem bo potekal od 16. do 20. novembra (za osnovnošolce) in od 23. do 27. novembra (za srednješolce).  Na Univerzi v Mariboru se zavedamo, da je prehod na študij pomembna prelomnica v življenju posameznika, zato skrbimo, da se mladi na svoji izobr​aževalni poti že hi...

​Virtualni karierni sejem bo potekal od 16. do 20. novembra (za osnovnošolce) in od 23. do 27. novembra (za srednješolce).

Na Univerzi v Mariboru se zavedamo, da je prehod na študij pomembna prelomnica v življenju posameznika, zato skrbimo, da se mladi na svoji izobr​aževalni poti že hitro informirajo o možnostih študija in kariernih priložnostih. Prizadevamo si, da bi si mladi z našo pomočjo ustvarili prihodnost, ki si jo želijo.

Ponosni smo na naše večletno partnersko sodelovanje pri kariernem sejmu. Zato smo se tudi letos odločili, da se s predstavitvami fakultet, študijskih programov in ostalih obštudijskih dejavnostih, pridružimo več kot 100.-tim razstavljavcem.

Rektor Univerze v Mariboru, prof. dr Zdravko Kačič je na novinarski konferenci pred začetkom virtualnega kariernega sejma dejal: ”Vesel sem, da so se organizatorji, navkljub izrednim razmeram, odločili, da izvedejo karierni sejem, pa čeprav v virtualni obliki. Zato vam svetujem, da izkoristite ponujeno priložnost in obiščite predstavitvene stojnice Univerze v Mariboru. Na razpolago vam bodo naši predstavniki fakultet in podpornih služb, ki vam bodo podali nasvete, odgovore in pomagali do pravilne odločitve. Univerza v Mariboru je institucija, ki ponuja vrsto priložnosti za karierni razvoj. Pri tem je pomembno, da posameznik spoznava, raziskuje in pozna svoje želje, cilje in interese, saj s tem lažje razvija karierno na področju, ki mu je dejansko blizu in predstavlja aktivno povezavo z njegovimi interesi. Posledično je zadovoljstvo pri delu in tudi osebni razvoj lahko veliko večji, kot v primeru, da zadeve prepustimo naključju. Krepitev radovednosti po odkrivanju novega, neznanega in vedoželjnost sta dobra popotnika pri razvoju kariere.”

Študijske programe in znanstvene discipline razvijamo na 17 fakultetah, ki pokrivajo naravoslovno-matematične, tehniške, medicinske, biotehniške, družboslovne in humanistične ter interdisciplinarne vede. Ponosni smo tudi na bogato založeno Univerzitetno knjižnico in razvejano mrežo Študentskih domov. Bistveno je povezovanje z gospodarstvom tako na področju prenosa znanja in tehnologije v prakso kot na področju povezovanja in mreženja študentov ter diplomantov z delodajalci v smislu prehoda na trg dela. Ker se zavedamo, da za načrtovanje kariere nikoli ni prezgodaj, omogočamo dijakom, da aktivnosti kariernega razvoja razvijajo že v času srednješolskega izobraževanja s pomočjo Kariernega centra Univerze v Mariboru. Ta podpora se nadaljuje, tudi ko študent prestopi prag fakultete, saj so mu ponujene neštete možnosti, da v okviru kariernega svetovanja vstopi v stik s potencialnih delovnim okoljem in se predstavi bodočim delodajalcem. Da se bo študent na trgu dela boljše znašel, so mu lahko v veliko pomoč tudi delavnice za krepitev mehkih veščin.

Obiščite stojnice Univerze v Mariboru in njenih fakultet navirtualnem kariernem sejmu, od 16. do 20. novembra (za osnovnošolce) in od 23. do 27. novembra (za srednješolce).


Kategorije

Datum

  • 13. Nov 2020

Deli z drugimi

Več novic

Zapri