Preskoči na vsebino
Loader

MEDIJSKO SREDIŠČE

Univerza v Mariboru podpira Ukrajino

Na Univerzi v Mariboru z ogorčenostjo in zaskrbljenostjo spremljamo dogajanje v Ukrajini in ostro obsojamo vsakršno nasilje nad ukrajinskim narodom.

Izdelek brez naslova (18)

Skrbijo nas ogrožena življenja študentk in študentov, profesorjev in zaposlenih na ukrajinskih univerzah ter trpljenje celotnega ukrajinskega naroda zaradi nasilja, ki ga povzroča invazija Rusije nad Ukrajino. Pridružujemo se pozivom k takojšnji prekinitvi napadov na Ukrajino, umiku ruskih sil in začetku pogajanj o dolgoročni diplomatski rešitvi spora.

Na Univerzi v Mariboru je dobrodošel vsak tuj študent; trenutno je med njimi tudi 13 ukrajinskih. Na Erasmus + izmenjavah so se med našimi in ukrajinskimi študenti ter profesorji stkale številne vezi in sodelovanja. V ukrajinskem univerzitetnem okolju smo zmeraj bili sprejeti in dobrodošli. Skupaj s Študentskim svetom UM bomo še naprej skrbeli za kvalitetno življenje ukrajinskih študentk in študentov v času študija na naši univerzi. Poskrbeli bomo, da se bodo pri nas počutili dobrodošli in varni.


Oznake


Več novic

Zapri