Preskoči na vsebino
Loader
en

MEDIJSKO SREDIŠČE

VSE NOVICE

Datum

  • 11. Feb 2021

Deli z drugimi

Univerza v Mariboru bogatejša za nov študijski program Dentalna medicina

Za študijsko leto 2021/2022 razpisuje Univerza v Mariboru skupno 4488 VPISNIH MEST (za redni študij 3738 in izredni študij 750). Vpisna mesta se razpisujejo za 81 ŠTUDIJSKIH PROGRAMOV, in sicer za 49 univerzitetnih študijskih programov, 29 visokošolskih strokovnih študijskih programov i...

Za študijsko leto 2021/2022 razpisuje Univerza v Mariboru skupno 4488 VPISNIH MEST (za redni študij 3738 in izredni študij 750). Vpisna mesta se razpisujejo za 81 ŠTUDIJSKIH PROGRAMOV, in sicer za 49 univerzitetnih študijskih programov, 29 visokošolskih strokovnih študijskih programov in 3 enovita magistrska študijska programa.

Največja novost je zagotovo nov enovit MAG študijski program DENTALNA MEDICINA, za katerega smo si na Univerzi v Mariboru zadnja tri leta zelo prizadevali in s pomočjo tujih donatorjev tudi priskrbeli vrhunsko opremo za izvajanje študijskega procesa. Razpisanih je tako 20 vpisnih mest za redni študij.

Vpisna mesta je prav tako povečala Fakulteta za zdravstvene vede na študijskem programu ZDRAVSTVENA NEGA VS  na 120 vpisnih mest za redni študij.

Povečanje razpisanega števila vpisnih mest v primerjavi z lanskim študijskim letom je še na naslednjih študijskih programih:FERI: Računalništvo in informacijske tehnologije VS, redni študij,FKKT: Kemija UN, redni študij,
FF: Angleški jezik in književnost UN, redni študij.

​Kako se vpisati na Univerzo v Mariboru:

​Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport RS je dne 9. februarja 2021 objaviloRazpis za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe v študijskem letu 2021/2022. Razpis je objavljen na spletnem portalu eVŠ ter na spletnih straneh visokošolskih prijavno-informacijskih služb slovenskih univerz. Kandidati lahko informacije o prijavi in študiju vsak dan v času uradnih ur dobijo vVisokošolskem prijavno-informacijskem centru Univerze v Mariboru (telefonsko ali preko elektronske pošte), kjer jim  svetovalci osebno svetujejo v zvezi z oddajo prijave in vpisom na Univerzo v Mariboru.

PRVI PRIJAVNI ROK
Prvi prijavni rok bo potekal od 16. februarja do 19. marca 2021.
Postopek prijave je enak kot lansko leto, in sicer je prijavo potrebno oddati elektronsko na spletnem portalu eVŠ (https://portal.evs.gov.si/prijava/), pri čemer zadošča elektronsko oddana prijava.Pošiljanje prijave po pošti ni potrebno. Kandidati se bodo lahko prijavili s kvalificiranim digitalnim potrdilom, AAI-računom (račun avtentikacijske in avtorizacijske infrastrukture) ali uporabniškim imenom in geslom preko sistema SI-PASS, ki deluje v okviru Državnega centra za storitve zaupanja. V prijavno-sprejemnih postopkih za študijsko leto 2021/2022 kandidati vsa k prijavi zahtevana dokazila vlagajo elektronsko preko portala eVŠ. Kot pravočasna se upošteva prijava, ki je bila izpolnjena in oddana z elektronskim podpisom (kvalificirano digitalno potrdilo ali AAI-račun) oziroma brez varnega elektronskega podpisa (uporabniško ime in geslo) v eVŠ do zaključka posameznega prijavnega roka. Podrobnejša navodila o prijavi za vpis lahko kandidati najdejo v razpisu za vpis, v visokošolski prijavno-informacijski službi in na spletni strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport oziroma spletnem portalu eVŠ.
  DRUGI PRIJAVNI ROK
Drugi prijavni rok bo potekal od 20. do 27. avgusta 2021. Tudi v drugem prijavnem roku je prijavo potrebno oddati elektronsko na spletnem portalu eVŠ.
V drugem roku se bodo lahko prijavili:kandidati, ki se niso prijavili v prvem prijavnem roku,kandidati, ki v prvem prijavnem roku niso bili nikamor sprejeti,kandidati, ki se niso vpisali v študijski program, v katerega so bili sprejeti v prvem roku,kandidati, ki so se iz študijskega programa, v katerega so bili v prvem roku sprejeti, izpisali do vključno 17. 08. 2021.
  ROK ZA ZAPOLNITEV ŠE PROSTIH VPISNIH MEST
Rok za zapolnitev še prostih vpisnih mest bo potekal od 23. do 24. septembra 2021 do 12. ure. To je tudi rok za oddajo prilog.
V razpisanem prijavnem roku se lahko prijavijo:kandidati, ki se niso prijavili v prvem ali drugem prijavnem roku,kandidati, ki so oddali prvo ali drugo prijavo in se v izbirnem postopku tekočega leta niso uvrstili v nobenega od v prijavi naštetih študijskih programov,kandidati, sprejeti v prvem ali drugem prijavnem roku v študijski program, ki se ne bo izvajal.
Tudi v tem prijavnem roku je prijavo potrebno oddati elektronsko na spletnem portalu eVŠ.
Vsak kandidat bo lahko oddal največ tri prijave, v posamezni prijavi pa bo lahko izbral en študijski program, za katerega izpolnjuje pogoje za vpis.

INFORMACIJE Razpis za vpis: spletne strani visokošolskih prijavno-informacijskih služb slovenskih univerz (Univerza v Mariboru:www.vpis.um.si) in spletni portal eVŠ (https://portal.evs.gov.si/razpisi-za-vpis-podstran). Spletni portal eVŠ: https://portal.evs.gov.si/prijava/. Tehnično pomoč za vprašanja pri izpolnjevanju elektronske vloge zagotavlja Enotni kontaktni center državne uprave (EKC), e-naslov:ekc@gov.si , tel.: 080-2002 e-naslov:ekc@gov.si, tel.: 080 2002 (med delavniki od 8. do 16. ure – do 1. 3. 2021, od 8. do 22. ure – od 1. 3. 2021 dalje).

Odgovore na vsebinska vprašanja o prijavno-sprejemnem postopku lahko kandidati prejmejo v  Visokošolskem prijavno-informacijski centru Univerze v Mariboru
Tel.: 02/ 23 55 261, 23 55 263, 23 55 264.
e-pošta:vpis@um.si
Spletna stran:www.vpis.um.si 

SPLETNI INFORMATIVNI DNEVI NA UNIVERZI V MARIBORU

​Univerza v Mariboru se tokrat bodočim študentom predstavlja na daljavo. Vzpostavili smo skupno spletno točko informativni.um.si, s katere bodo kandidati vstopali na informativne dneve posameznih fakultet.

Članice Univerze v Mariboru bodo v petek, 12. februarja 2021, ob 10. in 15. uri ter v soboto, 13. februarja 2021, ob 10. uri preko spleta v aplikaciji Microsoft Teams organizirale informativni dan, na katerem se bodo kandidati podrobneje seznanili z vpisnimi pogoji, možnostmi in pogoji študija, z možnostmi zaposlovanja in nadaljevanja izobraževanja ter z drugimi informacijami, ki so pomembne za odločitev o študiju. Fakultete UM bodo izvedle predstavitve svojih študijskih programov, smeri na teh programih ter študijskega procesa, kandidatom pa bo omogočeno postavljanje vprašanj »v živo«. Za vse tiste, ki jih zanima bivanje v Študentskih domovih Univerze v Mariboru, pa ti vabijo na spletne predstavitve ob 13.30 (prav tako 12. in 13. februarja 2021).

Že pred informativni dnevi naj bodoči študenti razmislijo, katere fakultete bodo virtualno obiskali, si priskrbijo čim več informacij, obiščejo fakultetne spletne strani ter spletno stran Univerze v Mariboru, namenjeno informacijam o študiju: moja.um.si.​


Datum

  • 11. Feb 2021

Deli z drugimi

Več novic

Zapri