Preskoči na vsebino
Loader
en

MEDIJSKO SREDIŠČE

VSE NOVICE

Kategorije

Datum

  • 29. Jul 2021

Deli z drugimi

Tutorji študenti FERI bodo kot prostovoljci prenovili spletno stran Društva SOS telefon

Tutorji študenti FERI med študijskimi počitnicami ne počivajo. Odzvali so se klicu na pomoč Društva SOS telefon in kot prostovoljci jim bodo prenovili spletno stran. Društvo SOS telefon za ženske in otroke - žrtve nasilja je nevladna, humanitarna organizacija, ki deluje v javnem interesu ...

Tutorji študenti FERI med študijskimi počitnicami ne počivajo. Odzvali so se klicu na pomoč Društva SOS telefon in kot prostovoljci jim bodo prenovili spletno stran.

Društvo SOS telefon za ženske in otroke – žrtve nasilja je nevladna, humanitarna organizacija, ki deluje v javnem interesu na področju enakosti spolov. Njihovo poslanstvo je nuditi osebam, predvsem ženskam in otrokom, ki doživljajo nasilje, zaščito in podporo pri izboljševanju kakovosti njihovega življenja ter izobraževati in osveščati o ničelni toleranci do nasilja v intimno partnerskih in družinskih odnosih.

Pomemben del njihovega poslanstva je tudi osveščanje javnosti o ničelni toleranci do nasilja ter nudenje kakovostnih informacij vsem, ki želijo izstopiti iz nasilja, k čemur pa lahko pomembno prispeva tudi dobro oblikovana spletna stran. “Izdelava spletne strani je za našo organizacijo prevelik finančni zalogaj, zato smo se s predlogom o sodelovanju obrnili na FERI. Prepričan smo namreč, da je fakulteta tako zakladnica znanja, kot tudi neizmerne energije mladih,” je povedala Dubravka Hrovatič, vodja programov v Društvu SOS. “Prepričani smo, da povezovanje bogati vse nas – ob koncu sodelovanja bomo mi imeli novo, uporabnikom bolj prijazna spletna stran, študentje pa bodo bogatejši za izkušnjo prostovoljskega dela in vpogleda v tematiko, s katero se ukvarjamo v društvu. Sodelovanje s tutorji FERI nam izredno veliko pomeni tudi zaradi krepitve socialnega kapitala vseh udeleženih in širjenja naših vrednot o pravici vsakega posameznika, da živi brez nasilja v njemu pomembnih odnosih,” se sodelovanja veseli Hrovatičeva.

Ekipo tutorjev FERI sestavljajo študenti višjih letnikov, katerih primarno poslanstvo je, da študentom novincem oz. mlajšim kolegom skozi usmerjanje, motiviranje in pomoč skušajo olajšati študij. Tutorski sistem spodbuja tudi medgeneracijsko sodelovanje študentov, prav tako pa skrbi za sprotno in aktivno reševanje študijske problematike. Tutorji študenti skozi opravljanje primarnega poslanstva tutorstva skrbijo za svoj osebnostni ter strokovni razvoj v času študija. Ena izmed takšnih aktivnosti, ki študentom omogočajo dodatni strokovni razvoj, je tudi to sodelovanje z Društvom SOS telefon.

Kot je povedala Nina Planinšek, vodja razvoja spletne strani s strani tutorjev FERI, bo nova spletna stran omogočila Društvu SOS lažje in bolj ažurno posodabljanje vsebine, obiskovalcem pa lažji pregled vsebin. “Prošnjo za pomoč smo z veseljem sprejeli, saj se zavedamo, da gre za dober namen. Veseli smo, da smo del te zgodbe in da lahko preko sodelovanja poglobimo svoje znanje in pridobimo nove izkušnje,” je še dodala študentka.

Študenti tutorji FERI in predstavniki društva so že opravili prvi sestanek, na katerem so predstavili svoja pričakovanja in ideje ter skupaj zastavili (časovni) načrt prenove spletne strani. Nova spletna stran je načrtovana po modernih praksah za tovrstne portale. Omogočala bo anonimen klepet med uporabniki in društvom, s čimer bo žrtvam nasilja zagotovljen dostop do pomoči, v okolju brez kakršnihkoli tveganj. “Prositi za pomoč je velik in zahteven korak, mi pa si ga želimo čim bolj poenostaviti, zato bomo uvedli možnost klepeta. Posodobili bomo tudi politiko varnosti in zasebnosti. Ob vsem naštetem ne bomo pozabili na prijetno uporabniško izkušnjo, da bo iskanje informacij intuitivno in hitro,” je pojasnil vodja tutorjev študentov FERI, Marko Gluhak.

O napredku dela in zaključku sodelovanja, za katerega smo prepričani, da bo plodno in uspešno, vas bomo obveščali tudi v naslednjih mesecih oz. med trajanjem sodelovanja.


Kategorije

Datum

  • 29. Jul 2021

Deli z drugimi

Več novic

Zapri