Preskoči na vsebino
Loader
en

MEDIJSKO SREDIŠČE

VSE NOVICE

Datum

  • 30. Sep 2021

Deli z drugimi

Tekmovalna sezona Formula Student 2021

​Tudi letos so v Formula Student ekipi UNI MB GPE preživeli sezono polno izzivov. Letošnji dirkalnik, poimenovan Ellie, načrtovan v času zaprtja, ki je trajalo skoraj do konca pomladi 2021 in izdelan v rekordnem času po prenehanju omejitev, je uspešno prestal tekmovalno sezono 2021.  ​ ...

​Tudi letos so v Formula Student ekipi UNI MB GPE preživeli sezono polno izzivov. Letošnji dirkalnik, poimenovan Ellie, načrtovan v času zaprtja, ki je trajalo skoraj do konca pomladi 2021 in izdelan v rekordnem času po prenehanju omejitev, je uspešno prestal tekmovalno sezono 2021. 

Dirkalnik GPE21 je evolucija prejšnje generacije. Zanj so študentje izboljšali postopek izdelave šasije, preuredili in dodelali integracijo pogonskega sklopa, izboljšali hlajenje motorja, prenovili elektroniko in spremenili koncept aerodinamike avtomobila. Udeležil se je kar štirih večjih tekmovanj (37 – 60 ekip) po Evropi, in sicer na Nizozemskem, Češkem, Madžarskem in na Hrvaškem. Na le-teh je ekipa dosegla dobre rezultate tako v dinamičnih kot tudi v statičnih disciplinah. Zaradi epidemije je bilo odboje testiranja dirkalnika zelo kratko, kar se je poznalo na prvih tekmovanjih, vendar pa so člani ekipe trdo delali tudi v času tekmovalne sezone in do zadnjega tekmovanja izpilili vse pomanjkljivosti dirkalnika. Na koncu sezone se tako lahko pohvalijo z naslednjimi dosežki:
2. mesto v disciplini Efficiency (tekmovanje FS Alpe Adria)4. mesto v disciplini Endurance (tekmovanje FS Alpe Adria)4. mesto v disciplini SkidPad (tekmovanje FS Alpe Adria)Tri 4. mesta v disciplini Business Plan Presentation (tekmovanja FS Nethelands, FS Czech Republic in FS East)4. mesto v disciplini Engineering Design Event (tekmovanje FS Alpe Adria)

Po uspešnem zaključku tekmovalne sezone se ekipa že pripravlja na začetek nove. Vse študente Univerze v Mariboru, ki bi se zanimali za sodelovanje na projektu vabijo, da se jih v prihajajoči sezoni pridružijo in pomagajo pri doseganju še boljših rezultatov. Za več informacij se lahko obrnete na:Mail:formula.student@um.siInstagram: @unimbgpeFacebook: UNI Maribor Grand Prix EngineeringTel. št.: +386 40 605 498


Datum

  • 30. Sep 2021

Deli z drugimi

Več novic

Zapri