Preskoči na vsebino
Loader

MEDIJSKO SREDIŠČE

Študentke in študenti Fakultete za turizem (so)organizatorji dogodkov na Laponskem

Študentke in študenti Fakultete za turizem so minuli teden, v sklopu Erasmus plus kratkotrajnega intenzivnega programa (KIP), odpotovali v mesto Rovaniemi na Finskem.

20240318_184543

Osem magistrskih študentk in študentov fakultete je, skupaj z mentorjema asist. Tjašo Alegro in prof. dr. Mitjem Gorenakom, sodelovalo na projektnih aktivnostih, delavnicah, dogodkih in predavanjih. Študenti fakultete so v skupinah, skupaj s študenti ostalih sodelujočih univerz, gostiteljice Lapland University of Applied Sciences iz Finske in Universitat de Autonoma de Barcelona iz Španije, organizirali in izvedli serijo dogodkov. Letošnja tematika projekta je bila Vkjučenost v kulturna doživetja (ang. Inclusion in Cultural Experiences). Priprava na dogodke se je sicer začela že pred samim prihodom na Finsko, saj je v obdobju med januarjem in marcem potekala serija predavanj, kjer so študenti pridobivali osnovno znanje, poleg tega pa so se študenti FT izkazali kot odlični organizatorji, saj so z načrotvanjem začeli že pred začetkom mobilnosti. V tednu na Laponskem so v sodelovanju z lokalnimi organizacijami izvedli naslednje dogodke: “Arctic pride event”, ki je potekal v okviru Pride tedna v Rovaniemiju, dogodek v podporo antirasizmu “One world, one voice”, nostalgično obarvan dogodek “Back to the 90´s” in “Cultural Blend Sinettä”, v okviru katerega so potekale ustvarjalne delavnice s spremljevalnim programom zunanjih aktivnosti na snegu.

Študenti so pridobili neprecenljive izkušnje, tudi skozi izzive, ki jih prinese organizacija dogodkov, kot so: skupinsko delo, časovni pritisk, omejena sredstva, nepredvideni dogodki, zakonodaja, sodelovanje različnih deležnikov ipd. Vse ovire so seveda uspešno prebrodili in vse dogodke uspešno izvedli. Teden v zasneženem Rovaniemiju pa je ponudil tudi nekaj prostih trenutkov za nova doživetja, ogled mesta in uživanje v prečudoviti zasneženi pokrajini.


Oznake


Več novic

Zapri