Preskoči na vsebino
Loader
en

MEDIJSKO SREDIŠČE

Srečanje rektorjev ATHENA mreže evropskih univerz

Rektor Univerze v Mariboru prof. dr. Zdravko Kačič se je udeležil srečanja rektorjev ATHENA mreže evropskih univerz v Heraklionu na Kreti, Grčija, z namenom analize stanja mreže ter dogovora o prihodnosti.

default

Prvič so se sestanka udeležili tudi prihodnji novi partnerji z Univerze Marije Curie Sklodowske iz Lublina, Poljska in Univerze v Vigu, Španija. V zadnjem letu so se aktivnosti na področju razvoja novih učnih vsebin in metod ter prizadevanja za skupno raziskovalno delo in povezovanje z okoljem po merilih internacionalizacije stopnjevale in smo pripravljeni na implementacijo doseženih dogovorov in priprav. V zadnjem letu trenutne faze mreže bodo aktivnosti namenjene uveljavitvi nastavljenih kompetenčnih grozdov, njihovi širitvi, povečanju baze podatkov o raziskovalnih aktivnostih partnerjev in opreme za spodbujanje večje stopnje sodelovanja, posebej za informacijsko podporo mikro priznanjem in pri načrtovanju skupnih raziskovalnih projektov ter zagon mobilnosti študentov in zaposlenih v obdobju Erasmus brez papirja in prihajajoče Evropske študentske izkaznice, in sicer znotraj mreže in izven nje. Poseben izziv predstavlja tudi povezovanje partnerjev na področju prenosa znanja in tehnologij, kjer je dogovorjena uporaba skupnih orodij in postopkov ter strateško dogovarjanje usmeritev delovanja partnerjev.

Prav tako so rektorji sklenili, da se bodo podali v prijavo za podaljšanje podpore Evropske unije za ATHENA Evropsko univerzo in bodo v naslednjem kratkem obdobju oblikovali skupine za uresničitev prijave na razpis.


Oznake


Več novic

Zapri