Preskoči na vsebino
Loader
en

MEDIJSKO SREDIŠČE

Rektor z delegacijo na srečanju organov Evropske univerze ATHENA

V sklopu aktivnosti projekta ATHENA je rektor Univerze v Mariboru prof. dr. Zdravko Kačič z delegacijo obiskal Univerzo v Orléansu, Franciji.

IMG_3478

Rektor Univerze v Mariboru prof. dr. Zdravko Kačič se je z delegacijo udeležil srečanja organov Evropske univerze ATHENA, ki je potekalo na Univerzi v Orléansu, Francija. Srečanja so se udeležili tudi predstavniki projekta ATHENA UM v sestavi člana odbora za znanost ATHENA prorektorja za znanstvene zadeve in umetnost prof. dr. Zorana Rena, koordinatorke projekta ATHENA na Univerzi v Mariboru prof. dr. Tatjane Welzer Družovec, člana odbora za izobraževanje ATHENA prof. dr. Boštjana Vlaoviča in člana uredniškega odbora ATHENA prof. dr. Józsefa Györkösa.

Na Izvršnem odboru, ki ga tvorijo rektorji in predsedniki partnerskih institucij, so se dogovorili o postopku priprave prijave na razpis za nadaljevanje podpore Evropske unije Evropskim univerzitetnim zvezam (European University Alliances). Medtem so na odborih za znanost in izobraževanje ter znotraj študentskega sveta s koordinatorji posameznih projektnih nalog naslovili potrebe in možnosti za realizacijo projektnih ciljev ter pripravili aktivnosti za uresničevanje le-teh.

Udeleženci so drugo fizično srečanje Izvršnega sveta in pa prvo srečanje ostalih organov ATHENA ocenili kot uspešno ter srečanje zaključili s sestankom koordinatorjev projekta in rektorjev ter predsednikov. Srečanje je trajalo od 28. 2. do 1. 3. 2022. Prihodnje srečanje bo junija 2022 na Kreti, sedežu trenutnega predsednika ATHENA, Helenski mediteranski univerzi.


Oznake


Več novic

Zapri