Preskoči na vsebino
Loader
en

MEDIJSKO SREDIŠČE

VSE NOVICE

Kategorije

Datum

  • 22. Jan 2021

Deli z drugimi

Spodbujanje izkoriščanja geotermalne energije in zelene prihodnosti Slovenije

​ VABILO NA SPLETNI POSVET GEOFOOD  »Spodbujanje izkoriščanja geotermalne energije in zelene prihodnosti Slovenije«   KI BO V ČETRTEK, 4. FEBRUARJA 2021, od 9.30 do 12.00, PREKO ZOOM APLIKACIJE.   Prijava je možna na e-naslov: barbara.pavlakovic@um.si, do 28. 1. 2021. Po registraciji ...

VABILO NA SPLETNI POSVET GEOFOOD
»Spodbujanje izkoriščanja geotermalne energije in zelene prihodnosti Slovenije«

KI BO V ČETRTEK, 4. FEBRUARJA 2021, od 9.30 do 12.00, PREKO ZOOM APLIKACIJE.

Prijava je možna na e-naslov: barbara.pavlakovic@um.si, do 28. 1. 2021.
Po registraciji boste prejeli povezavo na dogodek in ostala navodila.

Posvet bo potekal v sklopu projekta »GeoFood«, s katerim želimo med drugim spodbujati razpravo o prihodnjem izkoriščanju geotermalne energije v Sloveniji. Tako je osrednja tema izkoriščanje geotermalne energije ne samo za en namen (npr. turizem), temveč iskanje inovativnih rešitev za združevanje več namenov (npr. pridelava hrane, turizem in ogrevanje lokalne skupnosti) in s tem večjega izkoriščanja geotermalnih potencialov Slovenije.

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite na zanimivem in pomembnem srečanju!

Hkrati vljudno vabljeni, da nam vnaprej posredujete tudi vaša morebitna mnenja ali vprašanja o geotermalni energiji. Del posveta bomo posvetili tudi sproščeni razpravi, pa čeprav tokrat zgolj v spletni različici.

Koordinatorica projekta v Sloveniji:
dr. Maja Turnšek, Fakulteta za turizem Univerza v Mariboru

​Cilji projekta GeoFood so identificirati inovativne koncepte uporabe geotermalne energije za uspešno uporabo v krožnih sistemih proizvodnje hrane, rastlinjakih, ribogojnicah in podobno ter te primere dobre prakse predstaviti v različnih državah v Evropi in po svetu. Glavni rezultat projekta bo povečana izkoriščenost obstoječih kapacitet geotermalnih vrtin s hkratnim zmanjšanjem njihovih obratovalnih stroškov. Več o projektu si lahko preberete na https://geofoodproject.eu/. Partnerji projekta so:


Kategorije

Datum

  • 22. Jan 2021

Deli z drugimi

Več novic

Zapri