Preskoči na vsebino
Loader
en

MEDIJSKO SREDIŠČE

VSE NOVICE

Kategorije

Datum

  • 5. Feb 2021

Deli z drugimi

SPLETNI INFORMATIVNI DNEVI 2021

SPLETNI INFORMATIVNI DNEVI 2021 Spoznaj Univerzo v Mariboru tudi na daljavo!  Na Univerzi v Mariboru se zavedamo, da je odločitev za študij ena najpomembnejših življenjskih odločitev za mlade, zato temu namenjamo veliko pozornosti in se trudimo, da bodočim študentom skozi vso leto ponudimo ...

SPLETNI INFORMATIVNI DNEVI 2021
Spoznaj Univerzo v Mariboru tudi na daljavo!
Na Univerzi v Mariboru se zavedamo, da je odločitev za študij ena najpomembnejših življenjskih odločitev za mlade, zato temu namenjamo veliko pozornosti in se trudimo, da bodočim študentom skozi vso leto ponudimo zadosti koristnih informacij. V trenutnih nesigurnih časih naj bo vsaj odločitev za pravi študij lažja, a hkrati premišljena. Pri tem vam bomo na Univerzi v Mariboru pomagali s pravimi in zadostnimi informacijami.

Pristojne službe Univerze v Mariboru in njenih članic tako izvajajo za dijake, starše ter druge zainteresirane za študij na srednjih šolah, različnih sejemskih prireditvah in v informativnih oddajah predstavitve prijavno-sprejemnega postopka in študija na Univerzi v Mariboru. 

Svetujemo, da pred izbiro smeri izobrazbe, bodoči študent razmisli, kaj ga veseli, kateri poklic bi želel opravljati ter kakšne so možnosti, da z izbranim študijem to tudi doseže.

Že pred informativni dnevi naj bodoči študenti razmislijo, katere fakultete bodo virtualno obiskali, si priskrbijo čim več informacij, obiščejofakultetne spletne strani ter spletno stran Univerze v Mariboru, namenjeno informacijam o študiju:moja.um.si. Kandidati se lahko za informacije o prijavi in študiju obrnejo tudi naVisokošolsko prijavno-informacijski center Univerze v Mariboru, kjer jim bodo svetovalci osebno svetovali v zvezi s vpisnim postopkom na Univerzo v Mariboru.
 KDAJ IN KAKO DO PRAVIH INFORMACIJ O ŠTUDIJU NA UNIVERZI V MARIBORU

INFORMATIVNI DNEVI​
(12. in 13. februar 2021)

Spletni informativni dnevi bodo potekali v petek, 12. (ob 10. in 15. uri) in v soboto 13. februarja 2021 (ob 10. uri) na vseh članicah Univerze v Mariboru, kjer bodo te preko spleta organizirale dogodke, klepetalnice, predstavitve, obiskovalci bodo tudi imeli možnost za vprašanja v živo o tem, kako izbrati pravi študij, podrobnejše informacije o posameznih študijskih smereh, obštudijskih dejavnostih, možnostih za nadaljnjo kariero, vpisnih postopkih in še mnogo več. 

Vabljeni, da že pred informativni dnevi razmislite, katere fakultete boste virtualno obiskali, si priskrbite čim več informacij in obiščete fakultetne spletne strani.Spletna platforma je že aktivna.​

Dijaki naj bodo pozorni tudi na dogodke izven teh terminov, saj bodo mnoge fakultete Univerze v Mariboru organizirale spletne predstavitvene dogodke že pred samimi informativni dnevi. Prav tako naj obiščejo spletno stranŠtudentskih domov Maribor, v kolikor bodo med študijem potrebovali nastavitev. Prav tako svetujemo, da na družbenih omrežjih Facebook, Instragram, Youtube,  poiščejo Univerzo v Mariboru in njene članice ter nam sledijo tudi tam.

Univerza v Mariboru se je predstavljala tudi navirtualnem kariernem sejmu, ki je potekal v mescu novembru 2020. Predstavitve bodo dosegljive vse do septembra 2021, zato vljudno vabljeni k ogledustojnice Univerze v Mariboru in njenih članic.

PREDSTAVITVE SLOVENSKIH UNIVERZ V TUJIH JEZIKIH
Vabljeni, da se nam pridružite na spletnih predstav​itvah, kjer vam bomo skupaj s preostalimi slovenskimi javnimi univerzami, predstavili slovenski izobraževalni sistem, življenje v Sloveniji ter ugodnosti študentskega statusa.

10. februar 2021 ob 14.00 v angleščini​
10. februar 2021 ob 16.00 v srbskem / hrvaškem jeziku​
11. februar 2021 ob 15.00 v slovenščini​

V kolikor se želite udeležiti spletne predstavitve, vas prosimo, da izpolnitespletni obrazec.

Povezavo za spremljanje predstavitve boste prejeli na e-naslov, ki ga boste navedli ob prijavi.

13. INFORMATIVA – Sejem izobraževanja in poklicev
(22. in 23. januar 2021)

Univerza v Mariboru se je tudi letos predstavila na Informativi, največjem izobraževalnem sejmu, ki je tokrat potekal virtualno. Predstavile so se fakultete, Karierni center ​UM, Študentski domovi UM. Podrobneje pa smo predstavili tudi vpisni postopek na željeno fakulteto Univerze v Mariboru.

Razpis za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe v študijskem letu 2021/2022.​

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport RS je danes objaviloRazpis za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe v študijskem letu 2021/2022. V skladu z razpisom se bo 16. februarja 2021 začel prvi prijavni rok, ki bo trajal do 19. marca 2021.

Da bo odločitev za študij lažja in predvsem ”ta prava”, 12. in 13. februarja 2021 obiščite skupno spletno točno Univerze v Mariboru informativni.um.si 


Kategorije

Datum

  • 5. Feb 2021

Deli z drugimi

Več novic

Zapri