Preskoči na vsebino
Loader
en

MEDIJSKO SREDIŠČE

VSE NOVICE

Kategorije

Datum

  • 16. Nov 2020

Deli z drugimi

Si zadovoljen s prijavno-sprejemnim postopkom pri vpisu na visokošolski študij?

​Spoštovana študentka/študent, spoštovana diplomantka/diplomant dodiplomskih študijskih programov,  v raziskovalnem projektu Priprava modela managementa visokošolskega vpisa na javne visokošolske zavode v Sloveniji opravljamo raziskavo z namenom analize zadovoljstva študentov/diploma...

​Spoštovana študentka/študent, spoštovana diplomantka/diplomant dodiplomskih študijskih programov,

v raziskovalnem projektu Priprava modela managementa visokošolskega vpisa na javne visokošolske zavode v Sloveniji opravljamo raziskavo z namenom analize zadovoljstva študentov/diplomantov s prijavno-sprejemnim postopkom pri vpisu na visokošolski študij. Še ena raziskava, boste rekli! Vendar …

Način prijave in vpisa je nespremenjen od leta 1995. Natančnejša analiza ustreznosti ter zadovoljstva študentov z obstoječim načinom prijave in vpisa na študij še ni bila opravljena. Posledično nimamo podatkov o tem, kaj vpliva na študijsko uspešnost študentov.

Če želimo karkoli izboljšati, nam morate vi sporočiti, kako ste doživljali postopek prijave in vpisa, saj bomo ravno na podlagi vaših izkušenj lahko predlagali spremembe sistema. Želimo, da bi sistem omogočil študij vsem, ki se zmorejo in želijo razvijati na določenem študijskem področju.

Hvaležni vam bomo, če si boste lahko vzeli čas in s svojimi odgovori pomagali razvijati ustrezen način prijave ter vpisa na visokošolske študijske programe.

Dostop do vprašalnika je objavljen na naslednji povezavi: https://1ka.arnes.si/a/2039.

Za izpolnjevanje boste potrebovali zgolj nekaj minut časa.

Naj vam ob tem zaželimo veliko uspeha v osebnem in profesionalnem življenju. Verjamemo, da k temu prispeva in bo prispeval tudi visokošolski študij na slovenskih univerzah in visokošolskih zavodih.

Napišite vse, kar bi želeli, da bi bilo slišano. Če ne napišete, vaš glas ne more biti slišan!

Zahvaljujemo se vam za sodelovanje in vas lepo pozdravljamo

Sodelavci in sodelavke, raziskovalci, sodelujoči v raziskavi (z Univerze v Ljubljani, Univerze v Mariboru in Univerze na Primorskem).


Kategorije

Datum

  • 16. Nov 2020

Deli z drugimi

Več novic

Zapri