Preskoči na vsebino
Loader
en

MEDIJSKO SREDIŠČE

VSE NOVICE

Kategorije

Datum

  • 30. Nov 2020

Deli z drugimi

Sestal se je Upravni odbor Univerze v Mariboru

​​ Upravni odbor Univerze v Mariboru je na seji dne 26.11.2020 po izvedenem postopku sprejel Strategijo Univerze v Mariboru za obdobje 2021 – 2030. Strategija Univerze v Mariboru je temeljni dokument, ki je zelo pomemben za področje razvoja Univerze v Mariboru, nastavljena je zelo ambicioz...

​​

Upravni odbor Univerze v Mariboru je na seji dne 26.11.2020 po izvedenem postopku sprejel Strategijo Univerze v Mariboru za obdobje 2021 – 2030. Strategija Univerze v Mariboru je temeljni dokument, ki je zelo pomemben za področje razvoja Univerze v Mariboru, nastavljena je zelo ambiciozno in predstavlja bodoče smernice za delovanje Univerze v Mariboru ter bo bolj podrobno v javnosti predstavljena v začetku leta 2021.

Na seji UO Univerze v Mariboru je bil sprejet tudi Rebalans finančnega načrta UM za leto 2020, saj je situacija zaradi razglasitve epidemije in zdravstvenih razmer vplivala tudi na poslovanje UM, izplačani so bili dodatki zaradi epidemije COVID 19, prišlo je do sprememb na področju investicij, investicijskega vzdrževanja in nakupa opreme, dinamike dela na projektih in programih. Na seji UO UM je bil sprejet tudi Odlok o spremembah Odloka o preoblikovanju Univerze v Mariboru, ki spreminja dosedanji postopek sprejema sprememb študijskih področij posameznih članic in daje nove pristojnosti Univerzi v Mariboru.

Na seji UO UM tokrat ni potekala razprava o elektronskih volitvah, ker je sistem priprave vseh podlag tehnične izvedbe še v pripravi. So pa organi UM v dosedanjem postopku podprli ter sprejeli pravne podlage za vpeljavo elektronskih volitev na UM. Dejstvo je, da zdravstvena situacija ne dovoljuje fizičnega zbiranja ljudi, da izpeljala volitev ob fizični prisotnosti predstavlja nevarnost za zdravje volivcev, posameznim volivcev pa bi zaradi zahtev po izvedbi volitev v stavbi UM, lahko bila preprečena možnost oddaje glasu (zaradi razglašene karantene ali okužbe ali iz drugih razlogov). Tako smo na UM pristopili k pripravi izvedbe elektronskih volitev ob upoštevanju vseh standardov, ki jih zahtevajo volitve.


Kategorije

Datum

  • 30. Nov 2020

Deli z drugimi

Več novic

Zapri