Preskoči na vsebino
Loader
en

MEDIJSKO SREDIŠČE

VSE NOVICE

Kategorije

Datum

  • 11. Okt 2021

Deli z drugimi

Selitev Knjižnice Rotovž in Čitalnice z akcijo SELIMO PAMET!

Zaradi načrtovane prenove Rotovškega trga in prostorov Mariborske knjižnice se bosta Knjižnica Rotovž in Čitalnica začasno preselili na nadomestno lokacijo v Trgovskem centru City.    Verjamejo, da skupno delo združuje, zato si želijo v selitev Knjižnice Rotovž in Čitalnice z akcijo S...

Zaradi načrtovane prenove Rotovškega trga in prostorov Mariborske knjižnice se bosta Knjižnica Rotovž in Čitalnica začasno preselili na nadomestno lokacijo v Trgovskem centru City. 

Verjamejo, da skupno delo združuje, zato si želijo v selitev Knjižnice Rotovž in Čitalnice z akcijo SELIMO PAMET! vključiti tudi mariborsko javnost. V četrtek, 21. oktobra, med 13.00 in 14.30, bodo povezali dosedanje in novo domovanje Knjižnice Rotovž in Čitalnice z ŽIVO VERIGO, preko katere bodo preselili del knjižnega gradiva. K sodelovanju vabijo srednje šole, javne zavode in nevladne organizacije s področja kulture, športa in izobraževanja, starejše občane in ostale Mariborčane. Tako se na vas obračajo s pobudo, da se žive verige organizirano udeležite tudi zaposleni in študenti Univerze v Mariboru.

V živo verigo bo vkjučenih približno 400 posameznikov. Po označeni selitveni poti jih bodo enakomerno razporedili z upoštevanjem razdalje 1,5 m in varnost zagotovili z zaščitno opremo (delili bodo rokavice in maske za enkratno uporabo). Živa veriga se bo začela pri vhodu v knjižnico na Rotovškem trgu in zaključila pred vhodom v Trgovski center City (na Trgu Leona Štuklja). Selitvena pot bo potekala po peš coni starega mestnega jedra, izključno na prostem, a kljub temu je za udeležence obvezno izpolnjevanje pogoja PCT.

V primeru dežja bodo živo verigo izvedli v nadomestnem terminu, v torek, 26. oktobra, ob isti uri.

Živo verigo bodo spremljali tudi številni mediji, zato predstavlja lepo priložnost, da širši javnosti pokažemo dobro sodelovanje. 


Kategorije

Datum

  • 11. Okt 2021

Deli z drugimi

Več novic

Zapri