Preskoči na vsebino
Loader

MEDIJSKO SREDIŠČE

Replikacija čistilne akcije v okviru projekta REMEDIES v Umagu na Hrvaškem

V okviru projekta REMEDIES je potekala replikacija akcije čiščenja na hrvaški obali v okolici mesta Umag.

IMG_0626

Udeleženci čiščenja: Zavod You(r)Sea, partnerja REMEDIES Univerza v Mariboru in CLERA ONE, Planet Matters in Občina Umag.

Dogodek sta v okviru projekta REMEDIES soorganizirala Univerza v Mariboru (UM) in Inštitut za ohranjanje morske biotske raznovrstnosti You(r)Sea. Čistilno akcijo so podprli tudi Občina Umag, ustanovitelji projekta Planet Matters in podjetje Clera One, partner projekta REMEDIES.

Čistilna akcija je potekala na obali, ki obkroža zgodovinsko središče Umaga, ki je močno obremenjeno s plastiko in drugimi odpadki. V le nekaj urah so udeleženci odstranili več kot 480 kg odpadkov, od tega kar 145 kg plastičnih odpadkov. Poleg nepričakovano velikih količin cigaretnih ogorkov in plastenk so prostovoljci odkrili tudi velike odpadke, kot so ležalniki, polomljene boje in celo odvrženo kolo, ki je obtičalo na obali.

Posebna zahvala gre Ireni Fonda iz inštituta You(r)sea in Felixu Krainerju iz svetovnega gibanja za čiščenje plastike z imenom Planet Matters, ki sta akcijo podprla in naše delo promovirala preko kanalov družbenih medijev. Sodelovanje med omenjenima organizacijama s strokovnim znanjem na področjih morske biotske raznovrstnosti, okoljske znanosti in ozaveščanja prek družbenih medijev prinaša plodna prizadevanja za čistejšo sredozemsko obalo.


Več novic

Zapri