Preskoči na vsebino
Loader
en

MEDIJSKO SREDIŠČE

VSE NOVICE

Kategorije

Datum

  • 22. Mar 2022

Deli z drugimi

Razvoj in izvedba podiplomskega študijskega programa 2. stopnje Paliativne oskrbe DGSN-PALL-CARE

Fakulteta za zdravstvene vede je marca 2022 gostila Uvodni sestanek in Konferenco v okviru projekta Razvoj in izvedba študijskega programa Paliativne oskrbe, ki ga financira Evropska Unija. Cilj projekta je razvoj skupnega podiplomskega študijskega programa 2. stopnje.

FZV_konferenca

Na uvodnem sestanku so koordinator projekta, Fakulteta za dentalno medicino in zdravje Univerze J.J. Strossmayerja v Osijeku ter partnerja v projektu, Univerza v Sarajevu in Univerza v Mariboru Fakulteta za zdravstvene vede pripravili časovnico načrtovanih projektnih nalog in aktivnosti. Diskusija je potekala tudi o pričakovanih vsebinah in rezultatih. Partnerji so izpostavili pomen in potrebe v okviru paliativne oskrbe za ranljivo skupino pacientov in njihovih družin ter pomen mednarodnega in meduniverzitetnega povezovanja ter sodelovanja v regiji.

Načrtovan novi podiplomski študijski program 2. stopnje bo razvit na osnovi tujih vodilnih trendov na področju paliativne oskrbe in bo omogočal pridobivanje profesionalnega ter humanega znanja in veščin izvajalcev paliativne oskrbe. Razvoj kompetenc na podlagi sodobnih znanstvenih spoznanj, v skladu z etičnimi in integriranimi načeli je temeljnega pomena za zagotavljanje kakovostne, varne in predvsem skrbne in humane oskrbe paliativnih pacientov v najtežjih obdobjih njihovega življenja.


Oznake


Kategorije

Datum

  • 22. Mar 2022

Deli z drugimi

Več novic

Zapri