Preskoči na vsebino
Loader

MEDIJSKO SREDIŠČE

Raziskovalni zajtrk

Razvoj institucionalne samoevalvacije in evalvacije znanstvenoraziskovalnega dela

raz. zajt.

Na Univerzi v Mariboru je 23. februarja 2024 potekal raziskovalni zajtrk na temo razvoja institucionalne samoevalvacije in evalvacije znanstvenoraziskovalnega dela. Dogodek je potekal v živo v Podreccini dvorani UM. Udeleženci so se lahko priključili tudi preko spleta.

Po pozdravnem nagovoru je prorektor za znanstvenoraziskovalno dejavnost Univerze v Mariboru, prof. dr. Dean Korošak udeležence seznanil z uveljavitvijo Zakona o znanstvenoraziskovalni in inovacijski dejavnosti. Diskusija je potekala o evalvaciji raziskovalnih programov v okviru stabilnega financiranja znanstvenoraziskovalne dejavnosti ter o pripravi in izvedbi institucionalne samoevalvacije znanstvenoraziskovalne dejavnosti. Prorektor je udeležence seznanil s prihajajočim dogodkom v mesecu aprilu (19. 4. 2024), kjer bosta na temo evalvacije v raziskovanju predavala tuja eksperta iz Velike Britanije.

Dodatno je prorektor za razvoj kakovosti in razvojne projekte Univerze v Mariboru, prof. dr. Bojan Dolšak, izpostavil mehanizme samoevalvacije znanstvenoraziskovalnega dela, ki jih UM izvaja v okviru obstoječih postopkov in poročil na področju vodenja kakovosti na univerzi.

Sledila je razprava sodelujočih, ki jo je prorektor prof. dr. Dean Korošak, zaokrožil s povabilom da se podajo predlogi, ki bodo prispevali k elevacijskim postopkom in vrednotenju znanstvenoraziskovalnega dela na UM.

Vljudno vabljeni na nadaljnje dogodke s področja vrednotenja znanstvenoraziskovalnega dela ter na 7. raziskovalni zajtrk na temo znanstvenega publiciranja.


Oznake


Kategorije

Datum

  • 26. Feb 2024

Deli z drugimi

Več novic

Zapri