Preskoči na vsebino
Loader

MEDIJSKO SREDIŠČE

Prva čistilna akcija v Maroku v okviru projekta REMEDIES

Prva čistilna akcija v okviru projekta REMEDIES v Maroku je potekala 30. novembra 2023 med generalno skupščino projekta v soorganizaciji Univerze Mohamed I (MOH), Univerze v Mariboru (UM) ter Venice Lagoon Plastic Free (VLPF).

slika1

Skupinska fotografija dejavnosti čiščenja plaže partnerjev REMEDIES in lokalnih nevladnih organizacij

Čiščenje je potekalo v sodelovanju z nevladnima organizacijama “Association Homme & Environnement” in “Ecoloplatforme de la région de l’oriental” ter srednjo šolo Ras El Ma. Poleg prostovoljnih prizadevanj partnerjev REMEDIES je v dejavnostih čiščenja sodelovalo več kot 40 prostovoljcev in študentov iz lokalnega okolja.

Čiščenje je potekalo na plaži v mestu Saidia, natančneje na obali Ras El Ma ob meji z Alžirijo. S čistilno akcijo smo uspeli odstraniti več kot 360 kg skupnih odpadkov, od tega 160 kg plastičnih odpadkov. Zahvaljujemo se vsem udeležencem čistilne akcije, ki so s svojim prostovoljnim delom prispevali k izboljšanju stanja maroških plaž.

Prenos znanja, ki temelji na dejavnostih čiščenja plaž, bo lokalnim partnerjem omogočil, da v prihodnosti organizirajo obsežne čistilne akcije, da bodo maroške plaže v čistejše. REMEDIES se prav tako veseli prihodnjega sodelovanja z vseobsegajočimi čistilnimi akcijami v Maroku prek organizacij, kot je Fundacija Mohameda VI. za varstvo okolja, ki pokriva več kot 100 najbolj prometnih maroških plaž, da bi bile čiste in varne.

Prostovoljci lokalne šole Ras El Ma pri čiščenju plaže

Logotip EU

Oznake


Več novic

Zapri