Preskoči na vsebino
Loader
en

MEDIJSKO SREDIŠČE

Projekt BIOFUN uspešno v 2. fazo poziva Obzorje Evropa, Teaming for Excellence

S projektom BIOFUN: CENTRE OF EXCELLENCE FOR BIOBASED, SMART, FUNCTIONAL, CIRCULAR ECONOMY INSPIRED MATERIALS nameravamo vzpostaviti nov avtonomni center odličnosti kot del ekosistema Univerze v Mariboru in razviti BIOFUN center odličnosti v vodilno svetovno raziskovalno in inovacijsko središče za pametno in funkcionalno biološko zasnovane materiale z multidisciplinarnim sodelovanjem z akademskimi institucijami in industrijo po vsem svetu.

Cells and biological chain,molecules and abstract conception,3d

BIOFUN center odličnosti bo uporabljal obstoječe kompetence slovenskih udeležencev v sodelovanju z znanstveno odličnostjo in podporo vodilne raziskovalne organizacije Tehnološke univerze v Gradcu.

Z vzpostavitvijo BIOFUN centra se bo dvignila znanstvena odličnost vzhodne Slovenije (ki zaostaja za preostalo državo na področju naložb, inovacij in znanja ter gospodarske rasti), in Slovenije kot celote, kakor tudi okoliške SLO-AUT čezmejne regije, hkrati pa omogočil preobrazbo Slovenije v družbo, usmerjeno v inovacije, trajnost in krožno gospodarstvo, za povečano blaginjo ljudi, industrijsko rast ter učinkovito rabo slovenskih obnovljivih virov in sredstev.

Izmed 116 oddanih projektnih predlogov je projekt BIOFUN uspešno prestal evalvacijo in bil povabljen v 2. fazo poziva, k oddaji podrobne projektne dokumentacije.


Oznake


Več novic

Zapri