Preskoči na vsebino
Loader
en

MEDIJSKO SREDIŠČE

VSE NOVICE

Kategorije

Datum

  • 2. Dec 2020

Deli z drugimi

Prof. dr. Andreja Pucihar in izr. prof. dr. Polona Šprajc prejemnici častnega naziva Kongresna ambasadorka Slovenije za 2020

Častni naziv Kongresna ambasadorka Slovenije za 2020 sta prejeli tudi visokošolski učiteljici in predsednici programskih odborov konferenc Fakultete za organizacijske vede UM, red. prof. dr. Andreja Pucihar in izr. prof. dr. Polona Šprajc.  Kongresni urad Slovenije je v ponedeljek, 30. novembr...

Častni naziv Kongresna ambasadorka Slovenije za 2020 sta prejeli tudi visokošolski učiteljici in predsednici programskih odborov konferenc Fakultete za organizacijske vede UM, red. prof. dr. Andreja Pucihar in izr. prof. dr. Polona Šprajc.
 Kongresni urad Slovenije je v ponedeljek, 30. novembra 2020, na spletnem dogodku, v sklopu Slovenskega ambasadorskega programa, predstavil letošnje Kongresne ambasadorje in ambasadorke, med katerimi sta tudi visokošolski učiteljici Fakultete za organizacijske vede UM, red. prof. dr. Andreja Pucihar in izr. prof. dr. Polona Šprajc.

Zaradi epidemioloških razmer letošnja svečana podelitev častnih nazivov žal ni mogla potekati v živo, zato so organizatorji zasnovali prireditev v spletnem okolju in izpostavili letošnje dobitnike priznanj, ki so, kot so zapisali na Kongresnem uradu Slovenije, s svojo predanostjo zavzetim delom, mednarodno vpetostjo in vztrajnostjo pripomogli, da je Slovenija v preteklih letih gostila mednarodne znanstvene, strokovne in druge poslovne ter športne dogodke.

Projekt kongresnih ambasadorjev je zasnovan skladno z dobrimi praksami v tujini, kjer destinacije beležijo številne uspehe na račun uspešnega razvoja kongresnih in konferenčnih ambasadorskih programov. Nominiranci prihajajo iz vrst zdravnikov, znanstvenikov, profesorjev, raziskovalcev in drugih strokovnjakov z različnih področij, ki pripomorejo k internacionalizaciji Slovenije. Gre za program, katerega znatni pomen vpliva na večji uspeh Slovenije na področju internacionalizacije, znanosti, strokovnih ved, gospodarstva in športa.

Kot omenjeno sta častni naziv kongresne ambasadorke prejeli tudi red. prof. dr. Andreja Pucihar in izr. prof. dr. Polona Šprajc.

Red. prof. dr. Andreja Pucihar je prejela častni naziv kongresne ambasadorke za organizacijo konference o elektronskem poslovanju Bled eConference, ki je mednarodni dogodek z najdaljšo tradicijo na področju raziskovanja elektronskega poslovanja, digitalizacije in digitalne preobrazbe na Univerzi v Mariboru in eden izmed vodilnih raziskovalnih in strokovnih dogodkov v svetu. Ob prejetju častnega naziva je red. prof. dr. Andreja Pucihar povedala: »Podelitev častnega naziva kongresni ambasador predstavlja pomembno priznanje za naša dolgoletna prizadevanja pri organiziranju svetovno uveljavljene mednarodne Blejske e-konference, ki jo je pred triintridesetimi leti vzpostavil danes zaslužni profesor Univerze v Mariboru, dr. Jože Gričar; gospod in profesor, ki je že takrat verjel v moč in vlogo tehnologije ne samo v organizacijah, temveč tudi v naših življenjih in našem okolju. Kot širša družba smo prav v času pandemije COVID-19 izkusili kako pomembna je informacijska tehnologija za e-vključevanje v delo in življenje. Prejetje tega pomembnega naziva predstavlja tudi spodbudo, da bomo s sodelavci še naprej razvijali to področje in ustvarjali nove priložnosti za razumevanje in vključevanje tehnologije v širša področja našega delovanja in življenja.«

Izr. prof. dr. Polona Šprajc je častni naziv kongresne ambasadorke za 2020 prejela za vodenje programskega odbora konference o razvoju organizacijskih znanosti, ki vsako leto poveže številne udeležence iz mnogih inštitucij in držav in omogoča tako izmenjavo dobrih praks kot tudi seznanitev s potenciali razvijajočih se metod in pristopov na področju organizacijskih ved.  Ob prejemu častnega naziva je poudarila: »Prejem naziva Kongresne ambasadorke je zahvala celotnemu programskemu in organizacijskemu in odboru konference ter potrditev, da je mednarodna konferenca o razvoju organizacijskih znanosti, ki bo prihodnje leto praznovala štirideset let, pozitivna in uspešna zgodba o povezovanju domačega in tujega znanstvenega ter strokovnega okolja na področju organizacijskih ved.«

Podeljeni nazivi kongresnih ambasadorjev so počastitev odličnega konferenčnega dela na Fakulteti za organizacijske vede UM, potrditev odličnemu delu programskih in organizacijskih odborov konferenc in nadalje priložnost, da se tudi skozi prizmo tovrstnih priznanj vzpostavlja čim boljše razvojne možnosti in prihodnost konferenc fakultete v domačem in mednarodnem prostoru.

Več informacij o dogodku:http://www.congress-ambassador.si/. ​


Kategorije

Datum

  • 2. Dec 2020

Deli z drugimi

Več novic

Zapri