Preskoči na vsebino
Loader
en

MEDIJSKO SREDIŠČE

VSE NOVICE

Kategorije

Datum

  • 14. Jan 2022

Deli z drugimi

Premiera filma Čakalnica magistrskih študentov Medijskih komunikacij

Filmska sfera se v Mariboru znova prebuja, v arsenal mariborskih filmov zdaj prihaja še neodvisna študentska produkcija. V petek, 21. 1. 2022, bo ob 14. uri v Mariboxu (Dvorana 7) premierno predvajan kratki igrani film študentov Medijskih komunikacij Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko UM Čakalnica.

plakat_cakalnica_2

Film je nastajal pod mentorstvom mednarodno aktivnega filmarja Uroša Zavodnika.

Zgodba spremlja Viktorja odkar vstopi v nenavaden prostor. Zmeden se poskusi soočiti s strahovi in preteklostjo ter pobegniti iz vedno bolj utesnjujoče situacije. Kaj nepričakovanega ga čaka za sumljivimi vrati?

Kratkometražna Čakalnica je kolektivno avtorsko delo skupine študentov in študentk ter je rezultat dveh predmetov, ki so jih obiskovali na drugi stopnji študijskega programa Medijske komunikacije, in sicer Režije in predprodukcije ter Praktikuma: Produkcija za elektornske medije. Pod mentorstvom profesorja Uroša Zavodnika in asistentov Janija Pavliča ter Matevža Pucerja so študenti razvijali zgodbe, nato pa skupaj izbrali eno, ki so jo preoblikovali v končno verzijo scenarija, po kateri so decembra 2021 posneli film.

Uroš Zavodnik je režiser, scenarist, igralec, avtor več igranih in dokumentarnih filmov, ki jih je ustvaril v Sloveniji in Avstriji. Med drugim Der Prozess, Tolažnik, Jože Ciuha – slikar svojega časa, Der Proband, Gottscheabar Lont (Dežela Kočevarjev), I Wish, Bergmandlc, Spekula, Zvoki jazza – Jazz & Jazz Ravne. Filmsko in fotografsko umetnost tudi poučuje.

Vstopnine ni.​


Oznake


Kategorije

Datum

  • 14. Jan 2022

Deli z drugimi

Več novic

Zapri