Preskoči na vsebino
Loader

MEDIJSKO SREDIŠČE

Predstavitev umetniškega projekta Berlinski portreti – digitalne metamorfoze prof. Ota Rimeleta v Združenih državah Amerike

Prof. Rimele bo v slovenski umetniški rezidenci v New Yorku ustvarjalno prisoten ves september in bo v obliki predstavitve omenjenega projekta dejaven pri vzpostavljanju mostov umetniške in strokovne komunikacije.

Oto Rimele naslovnica

Prof. Oto Rimele je slikar, avtor prostorsko-zvočnih ambientov, raziskovalec mentalnih dimenzij vizualnega izraza in zvoka. Za njegov likovni izraz so značilni »generatorji svetlobe« s katerimi ustvarja kinetično slikarsko podobo, ki jo sestavljajo spreminjajoči se odsevi in gledalcu ponujajo aktivno opazovanje in doživljanje. Nematerialna prisotnost svetlobe in sence njegovih slikarskih podob v senzibilnem gledalcu omogoča nastanek in uresničenje njemu lastne dimenzije duha, časa in prostora.

Berlinski portreti – digitalne metamorfoze predstavlja projekt vizualizacije skupine posameznikov v obliki digitalnega zapisa. V digitalni realnosti se analogne portretne podobe skupaj z zvokom pojavljajo v metamorfozi prezence, ki jo ustvarjalcu omogoča digitalna prostorsko-časovno realnost. Rimele je v projekt digitalizacije portretnih podob vključil svojo avtorsko glasbo in fotografije slikarskih portretov. Umetniški projekt Berlinski portreti – digitalne metamorfoze, katerega je umetnik finaliziral v začetku avgusta 2023, bo ameriškemu občinstvu predstavljena premierno v obliki projekcije, ki bo dopolnjena s predstavitvijo umetnikovega dosedanjega ustvarjanja.


Oznake


Kategorije

Datum

  • 4. Sep 2023

Deli z drugimi

Več novic

Zapri