Preskoči na vsebino
Loader

MEDIJSKO SREDIŠČE

Predstavitev rezultatov raziskav o podjetništvu

Ob izidu rezultatov raziskav o podjetništvu Globalni podjetniški monitor Slovenija 2022 in Slovenski podjetniški observatorij 2022 bo potekala novinarska konferenca, kjer bodo podrobneje predstavili rezultate raziskave.

Naslovnici monografij

Novinarska konferenca bo potekala 18. maja 2023 ob 11.30 v senatni sobi na Ekonomsko-poslovni fakulteti Univerze v Mariboru (Razlagova 14, Maribor).

Na dogodku bo prisoten tudi državni sekretar Matevž Frangež, Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport, ki bo nagovoril prisotne in delil svoje poglede na pomembnost podjetništva za razvoj slovenskega gospodarstva.

P R O G R A M

11.30    Pozdravni nagovor: prof. dr. Igor Vrečko, prodekan EPF UM

11.35    Pozdravni nagovor: državni sekretar Matevž Frangež, Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport

11.40    Predstavitev rezultatov raziskave Globalni podjetniški monitor Slovenija 2022

11.55    Predstavitev rezultatov raziskave Slovenski podjetniški observatorij 2022

12.10    Izjave za novinarje udeležencev novinarske konference

 

Globalni podjetniški monitor Slovenija 2022

Izšla je jubilejna izdaja raziskave Globalni podjetniški monitor GEM Slovenija 2022 v monografiji Dve desetletji dinamike podjetniškega razvoja: GEM Slovenija 2022

Jubilejna izdaja Globalnega podjetniškega monitorja GEM Slovenija 2022 osvetljuje napredek in trende v podjetništvu v preteklih dveh desetletjih. Ugotovitve študije razkrivajo pomembne spremembe v slovenskem podjetništvu, ki vključujejo izboljšanje podjetniških sposobnosti in znanja, a hkrati tudi naraščanje strahu pred neuspehom in upad podjetniških ambicij.

Ob jubilejni izdaji je v uvodniku k raziskavi minister za gospodarstvo, turizem in šport, Matjaž Han, izpostavil: »Rezultati raziskave kažejo na pomembne dosežke v slovenskem podjetniškem ekosistemu, a tudi na področja, kjer so potrebni dodatni ukrepi. Vlada je zavezana k spodbujanju podjetništva in bo še naprej podpirala ustanavljanje in rast podjetij ter odpravljanje ovir, ki zavirajo podjetniške ambicije.«

 

Slovenski podjetniški observatorij 2022

Izšli so rezultati raziskave Slovenski podjetniški observatorij 2022 v monografiji Podjetniška demografija in značilnosti startup in scaleup podjetij.

V aktualni raziskavi Slovenski podjetniški observatorij 2022 ugotavljamo značilnosti slovenskih startup in scaleup podjetij ter analiziramo demografijo slovenskega gospodarstva. Med slednjimi ugotavljamo, da se je v letu 2021 poslovanje vseh velikostnih razredov podjetij glede na leto 2020 izboljšalo. Startup in scaleup podjetja kot najbolj inovativna skupina podjetij v Sloveniji potrebujejo celovito podporo pri svojem razvoju. Kljub temu, da obstajajo nekatere ovire in slabosti, kot so omejen dostop do financiranja, pomanjkanje ustrezne delovne sile in težave pri pridobivanju pravih talentov, se Slovenija odlično uvršča po hitrosti razvoja startup in scaleup podjetij ter kakovosti življenja.


Oznake


Kategorije

Datum

  • 12. Maj 2023

Deli z drugimi

Več novic

Zapri