Preskoči na vsebino
Loader
en

MEDIJSKO SREDIŠČE

VSE NOVICE

Kategorije

Datum

  • 10. Jun 2021

Deli z drugimi

Pomurske raziskovalne nagrade mladim za njihova izjemna dela

Pomurska izobraževalna fundacija - PIF je devetnajsto leto zapored podelila pomurske raziskovalne nagrade za najboljšo pomursko doktorsko disertacijo ter najboljše magistrsko delo s področja naravoslovja in tehnike ter s področja družboslovja in humanistike. Po mnenju strokovne komisije so let...

Pomurska izobraževalna fundacija – PIF je devetnajsto leto zapored podelila pomurske raziskovalne nagrade za najboljšo pomursko doktorsko disertacijo ter najboljše magistrsko delo s področja naravoslovja in tehnike ter s področja družboslovja in humanistike. Po mnenju strokovne komisije so letos za njihova izjemna raziskovalna in aplikativna dela nagradili šest mladih pomurskih raziskovalcev, štiri za magistrska dela in dva za doktorski disertaciji. 

Foto: MIZŠ

Univerza v Mariboru letos kar s tremi predstavniki med zmagovalci. Nagrado za Najboljšo doktorsko disertacijo je prejel dr. Timi Gomboc, ki je doktoriral na Fakulteti za strojništvo Univerze v Mariboru z doktorsko disertacijo »Sklopljen model prenosa toplote in snovi med delcem in tokom tekočine pri razpršilnem sušenju na osnovi metode robnih elementov«.

S področja naravoslovja in tehnike sta bili najboljši deli Daše Donša, ki je magistrirala na Fakulteti za naravoslovje in matematiko Univerze v Mariboru z magistrsko nalogo »Prostorski vidiki izpostavljenosti Slovencev klopnemu meningoencefalitisu in lymski boreliozi v luči podnebnih sprememb« ter delo Dominika Sedonje, ki je magistriral na Fakulteti za strojništvo Univerze v Mariboru z magistrsko nalogo »Razvoj in izdelava strojne opreme lokalnega sistema za določanje položaja«.

Vsem izrekamo iskrene čestitke! 


Kategorije

Datum

  • 10. Jun 2021

Deli z drugimi

Več novic

Zapri