Preskoči na vsebino
Loader
en

MEDIJSKO SREDIŠČE

VSE NOVICE

Kategorije

Datum

  • 31. Avg 2021

Deli z drugimi

Poletni tabor energetike 2021

Na Inštitutu za energetiko Fakultete za energetiko Univerze v Mariboru v Krškem je že četrto leto zapored potekal Poletni tabor energetike. Osrednja tema tabora, ki ga je tudi letos fakulteta organizirala v sodelovanju z GEN energijo d.o.o., je bila spoznavanje tehnologij pametnih hiš. V ...

Na Inštitutu za energetiko Fakultete za energetiko Univerze v Mariboru v Krškem je že četrto leto zapored potekal Poletni tabor energetike.

Osrednja tema tabora, ki ga je tudi letos fakulteta organizirala v sodelovanju z GEN energijo d.o.o., je bila spoznavanje tehnologij pametnih hiš. V dneh od 23. do 27. avgusta 2021 so se posavske dijakinje in dijaki najprej seznanili z osnovami 3D načrtovanja in s 3D tiskalnikom natisnili del pametne hiše. V nadaljevanju so spoznali mikrokrmilnik Arduino in posamezne čutilnike pametne hiše ter jih skupaj s konstrukcijskimi elementi sestavili v pametno hišo. Ključni izziv za sodelujoče je bilo programiranje posameznih čutilnikov v samostojni sistem pametne hiše.

Delovanje sistema pametne hiše so si dijaki ogledali tudi v praksi, in sicer so spoznali delovanje samooskrbnega raziskovalnega objekta v sklopu Inštituta za energetiko Fakultete za energetiko UM, ki je opremljen s senzorji in avtomatizacijo klimatizacije, žaluzij in drugih naprav.

Zadnji dan tabora so na zaključnem dogodku dijaki svoje izdelke predstavili staršem in predstavnikom organizatorjev.​


Kategorije

Datum

  • 31. Avg 2021

Deli z drugimi

Več novic

Zapri