Preskoči na vsebino
Loader
en

MEDIJSKO SREDIŠČE

Poglobljen intervju z rektorjem Univerze v Mariboru v razdelku Znanost časopisa Delo

Vabljeni, da preberete poglobljen intervju z rektorjem Univerze v Mariboru, v katerem se je dotaknil najaktualnejših tem. Spregovoril je o načrtu in viziji, ki bo omogočila, da bo univerza z novimi infrastrukturnimi pridobitvami postala sodobnejša in privlačnejša za študente in raziskovalce, predvsem pa še kakovostnejša.

Članek v delu_rektor

Dotaknil se je pričakovanj do nove vlade in težav znanstvenorazisko­valnega področja v Sloveniji, ki so rezultat finančne podhranjenosti. Izpostavil je tudi pomembnost interdisciplinarnega pristopa tako na področju raziskovanja kot celostnega pristopa pri obravnavi družbe 5.0.

Naučili smo se, da tudi v 21. stoletju znanosti ni avtomatsko zagotovljeno zaupanje, kvečjemu nasprotno. Če se v očeh javnosti prehitro pojavijo neki rezultati, se porajajo sumi in dvomi in ne veselje, da je znanost tega sposobna. Bolj se moramo truditi pri ozaveščan­ju, predstavljati je treba znanje, opozarjati na neznanje. Zaupanje v rezultate dela bomo krepili z izkazanim odgovornim delom in ustreznim predstavljanjem dosežkov.prof. dr. Zdravko Kačič, rektor Univerze v Mariboru

Kategorije

Datum

  • 19. Maj 2022

Deli z drugimi

Več novic

Zapri